Det er mange spennende og varierte arrangementer denne helga, og her har vi med ni av dem. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

Kulturskolefest

Hvor: Ulike steder, les mer på trd.events

Når: Torsdag til søndag (startet forrige uke)

Kulturskolens Teater kupper klassikeren Baal av Bertolt Brecht! Foto: Kristian Wanvik

Trondheim kommunale kulturskole, med sine 4000 elever, har invitert tilkulturskolefest helt siden forrige søndag! Det blir sommerutstillinger, bandkonserter, jubileumsforestilling med «Kupp en klassiker» på fra Kulturskolens Teater på Trøndelag Teater, og mye mer!

Teater Eureka: «Mobbing»

Hvor: Kultursenteret Isak

Når: Torsdag og fredag, klokken 19.00

Teater Eureka viser forestillingen «Mobbing». Forestillingen handler om en familie fra Ålesund som snakker tegnspråk. En døv ung kvinne er sliten etter en oppvekst der hun har opplevd mye mobbing.

Hun er redd for å dra på besøk til besteforeldrene. Hvorfor? Er ikke kjærligheten nok til å stoppe mobbing? Hvorfor vinner ikke dert gode over det onde? Les mer på trd.events!

Fotballfeber Trondheim 2018

Hvor: Kristiansten Festning

Når: Fra fredag

Fra fredag av kan du se fotball-VM på Festningen, på en 60 kvadratmeter stor skjerm! Foto: Lars Kristian Steen

Dette blir trolig den største fotballfesten i Trondheim noen sinne! I forbindelse med fotball-VM i Russland inviteres hele Trondheims befolkning til fotball- og folkefest på Festningen. Det er gratis og alle, det blir en diger storskjerm, uteservering og restaurant - og 4 000 sitteplasser.

Fotballfesten skulle egentlig åpne på åpningsdagen til VM, altså torsdag, men er blitt utsatt på grunn av meldinger om at voldsom vind er ventet. Les mer på trd.events!

Kinopremierer

Hvor: Trondheim Kino

Når: Fredag, ulike tidspunkt

Nå på fredag er det førpremiere på «Oceans's 8». Der kan du oppleve de kule damene, som blant annet Debbie som spilles av Sandra Bullock, som planlegger et ran. Målet er diamanter til 150 millioner dollar!

I tillegg er det premiere på «Brannmann Sam: Helter i Stormen», «Kikis Budservice» og «Love, Simon».

En hel dag med bynatur

Hvor: Ulike steder i Trondheim

Når: Lørdag, fra klokken 10.00

Hva med yoga på Marinen lørdag? Bildet er tatt i en annen forbindelse. Foto: Kim Nygård

I regi av Urban Naturkontakt arrangeres «En hel dag med Bynatur» for første gang i Trondheim. En hel dag med Bynatur er inspirert av det populære arrangementet i Berlin, «Der Lange Tag der Stadtnatur», som har blitt arrangert i flere år og har spredt seg til flere andre byer. Trondheim er den første byen i Norge som arrangerer noe lignende.

Denne dagen kan du blant annet være med på yoga på Marinen, jobbe med stort og smått i Kneiken Felleshage, male i Iladalen, padle med kajakk langs Nidelva, eller dra på flaggermussafari. Les mer på trd.events!

TRDstrikk: Sommermarked

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag, fra klokken 11.00

Åse Marie Strand, Marin Prestmo, Marte Hasselø, Pia Marlene Øye Amundsen og Christina Lernes er initiativtakerne til det splitter nye sommermarkedet for strikkere i Trondheim. Foto: Line Pevik

Er du glad i å strikke? Oppleves en garnbutikk som den rene godteributikken? Nå på lørdag arrangeres det strikkemarked på Byscenen! Her kommer en rekke utstillere fra nært og fjernt, der du skal kunne få tak i alt av garn du skulle ønske.

Selve markedet varer til klokken 15.00, og fra klokken 19.00 blir det fest - strikk og drikk!

Utendørs Tabata

Hvor: Plassen mellom Clarion Hotel & Congress og Pirbadet

Når: Lørdag, klokken 11.00 til 12.30

Har du lyst på en ekstra sprek lørdag? 3T Pirbadet arrangerer svettefest med goodiebags og premietrekning! Det er gratis og åpent for alle, med instruktører som vil lede påmeldte gjennom økta på 60 minutter.

Tennisløype for barn i Nordre

Hvor: Nordre gate

Når: Lørdag, fra klokken 12.00 til 15.00

Tronhjems Tennisklubb lar lar barna få prøve seg på forskjellige øvelser og leker med tennis som tema. Det blir en tydelig inngang og utgang på løypa, med unge og voksne instruktører som leder deg og dine gjennom morsomme aktiviteter.

Kanskje oppdages den neste Casper Ruud? Les mer på trd.events!

Konsert: Conor Patrick

Hvor: Kafé Skuret

Når: Lørdag, klokken 21.00

Trondheimsartisten Conor Patrick skal opptre på Kafé Skuret lørdag. Her fra Ut-Awards i januar. Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Låtskriver, artist og produsent Conor Patrick er fra Trondheim, og er for tiden aktuell med sitt kommende album «Kill the DJ».

Conor har fått terningkast på topp for konserter og utgivelser, vunnet Adresseavisens kulturstipend, Åge Aleksandersens Rampstipend, to Grammy’s og spilt med Trondheim Symfoniorkester. Les mer på trd.events!