Espen Eckbo gjør comeback etter ulykken, Magnus Devold får nytt reiseprogram og Else Kåss Furuseth skal gi oss «en serie om selvmord som gir deg lyst til å leve».

TVNorge-eier Discovery Networks presenterte høstmenyen torsdag. Programdirektør Eivind Landsverk lover at norsk humor fortsatt er en topp-prioritering.

– Vi skal fortsatt være Norges fremste leverandør av god, norsk humor, enten folk ser på Dplay eller TVNorge, slår han fast og opplyser at Magnus Devold får lov til å reise på tur igjen. Denne gangen får han med seg en campingvogn, men ingen bil, og programmet får den talende tittelen «Slep meg på ferie».

Magnus Devold skal igjen reise på tur - denne gang med campingvogn, i programmet «Slep meg på ferie». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

«Hvite gutter» er tilbake i høst, og det er også Harald Eias «Brille». Også Jon Almaas får fortsette med sin «Praktisk info», mens Lene Kongsvik Johansen er klar med nyskapningen «Kongsvikklinikken».

Eckbo vender tilbake med en serie kalt «Det kunne vært verre». Her spiller han en mann som virkelig har sitt fulle hyre med å få logistikken til å gå opp i hverdagen. Han er deltidspappa til sju barn, med seks forskjellige mødre. Dette er Eckbos første serie siden ulykken i 2016, og med seg i serien har han blant andre Marian Saastad Ottesen, Line Verndal, Helén Vikstvedt, Inga Ibsdotter Lilleaas og Nils Vogt.

Strømmevekst

Landsverk kan også fortelle at Else Kåss Furuseth kommer på skjermene med ny serie. Hun omtaler det selv som «En serie om selvmord som gir deg lyst til å leve».

– Det høres umulig ut, men er det noen som kan klare det, så er det nettopp Else. Målet hennes er å få mer åpenhet rundt et tabu, sier programdirektøren videre.

Discovery Networks satser sterkt på strømming og lar flere serier få lande på strømmetjenesten Dplay først.

– Dplay har vokst med nesten 50 prosent denne våren, og i sommer og høst kommer vi til å legge enda flere av investeringene våre på Dplay, sier Tine Austvoll Jensen, sjef for TVNorge og Discovery Networks.

Digital nykommer ut er programmet «Dway»: Et etterskoletid-program som skal lages av fem kjente youtubere: Nellie, Multiguru, Ramón og Bea får lede programmer på hver sin ukedag med direktesending, mens Arman blir med hver dag – i rollen som fast sidekick.

Overraskelser

Høsten byr også på en real overraskelse, opplyses det fra 30-årsjubilerende TVNorge. Jubileet skal blant annet feires med å trylle fram litt god, gammel «Casino»-stemning.

Fire nye episoder av gameshowet, med Hallvard Flatland i smokingen, flankert av «Tause Birgitte», skal fri til seerne. «Programmet er TVNorges gave til seg selv og seerne, og kommer tilbake med kun fire programmer på selve «bursdagen» i desember», fremgår det av pressemeldingen.

Også populære «71° nord» fyller år, nærmere bestemt 20 år. Dermed flesker TVNorge til med to episoder i uka.

Ekte reality-drama blir det når allerede mye omtalte «Ex on the Beach Norge» lander på skjermene i august. Her følger vi åtte single til et strandparadis hvor de må takle at eksene dukker opp.

Trønderen Lloyd Lawrence (26) er med i den første norske sesongen av «Ex on the Beach» som kommer på TV Norge. Foto: TOKE MATHIAS RISKJÆR/DPLAY

En gammel kjenning i det mer koselige reality-segmentet er også klar for høsten: Nye amerikanere med norske røtter jakter på det norske i «Alt for Norge». Om høstens sesong heter det at utfordringene deltakerne får blir tøffere – og flere av deltakerne får denne gangen kontakt med sine norske slektninger.

Andre serier, som «Danskebåten», «Sinnasnekker'n» og «Åndenes makt», har også nye sesonger klare til de mørke høstkveldene.