Er du usikker på hva du egentlig bør sikre deg eller hvordan du skal style årets trend-plagg?

Instagram-influencerne Maria Teigland, Ibrar Malik og Faisal Tufan, samt daglig leder ved Bik Bok Sørlandssenteret Cechell Oftedal, viser deg hvordan.

– Prøv maxikjoler med blomster

Cechell Oftedals interesse for mote startet allerede da hun flyttet til Norge fra Filippinene for 15 år siden. Etter å ha levd på gata som barn, setter hun stor pris på hvert plagg hun har i skapet, og lar kreativiteten kle henne etter humør og årstid.

Cechell følger aldri trender slavisk, men lar heller humør, årstid og kreativitet kle henne. – Desto rarere jeg ser ut, desto bedre føler jeg meg. Foto: Damares Stenbakk

Oftedal beskriver seg selv som en fargeklatt og har en regel om at hun aldri skal kle seg i sort. Som daglig leder i en av verdens største kleskjeder, ser hun ofte at folk kjøper klær i sort, grått og hvitt.

Denne sesongen vil hun at du skal finne din indre «hippie» og utfordre deg selv med å gå i sterke farger. Er du usikker på hvordan skal style farger sammen, oppfordrer hun til å kjøpe trendy farge-sett, som selges i alle klesbutikker nå.

Fargesett i overdel og skjørt: Bik Bok. Rumpetaske: Vintage fra Barcelona. Solbriller: Rayban. Foto: Damares Stenbakk

– Alt av farger fungerer sammen, så lenge du kombinerer det riktig! Om du ikke ønsker å gå med farger hele tiden, heller kombiner det med et annet basisplagg. En sort bukse kan kombineres med alle slags farger, man må bare tørre. En hvit-skjorte passer til en rosa bukse. Eller prøv deg med farge-sett, det er trendy nå, tipser hun.

Er det et plagg du bør investere noen kroner i denne sesongen, anbefaler Cechell å gå til innkjøp av maxikjoler – gjerne i ulike farger med enten blomsterprint eller striper. Hun mener dette er et komfortabelt, men stilsikkert plagg som kan brukes til enhver anledning.

Stripete maxikjole: Forever 21. Sneakers: Vans. Veske: H & m. Øredobber: Maria Black. Kjede og klokke: Vintage. Solbriller: Rayban. Foto: Damares Stenbakk

– Maxikjoler kan brukes til alt fra bryllup til en tur på byen med venner. Herregud, jeg har så mange maxikjoler med blomster! Dette er noe man absolutt bør ha i år fordi det passer til alt. Man kan pynte den enten med høye heler eller sneakers. Jeg foretrekker sistnevnte, forteller Oftedal smilende mens hun viser frem den stripete maxikjolen hun har på seg.

Men er det noe du bør unngå i år, er hun klar på at det er haremsbukser og stramme kjoler. Denne sesongen handler om komfort og kreativitet.

– Jeg sverger til denim

Maria Teigland inspirerer følgerne sine på Instagram til å style minimalistiske plagg på ulike måter, uten å tømme studentlommeboka. Hun beskriver seg selv som sporty, og innrømmer at hun ikke er opptatt av merkeklær, men komfort.

Rød denimjakke og sort kjole: Monki. T-skjorte: Urban. Sko: Adidas. Rumpetaske: Urban Outfitters. Solbriller: Rayban. Smykke: Topshop. Foto: Damares Stenbakk

I år sverger hun til denim og råder deg til å gå til innkjøp av denim-plagg i sterke farger.

– Jeg sverger til denim, gjerne «denim-on-denim». Et klassisk fint skjørt eller jakke i denim bør man ha nå. Gjerne i farger, som rødt.

T-skjorte: Adidas fra Urban. Denimskjørt: Levis fra Carlings. Sko: Adidas. Rumpetaske: Adidas. Foto: Damares Stenbakk

– Men du bør også ha gode basisplagg for å kunne style de kuleste plaggene på ulike måter. En hvit-skjorte eller en enkel kjole er derfor viktig å alltid ha i skapet, råder hun.

Av tilbehør mener hun at et par ringer og øredobber aldri slår feil uansett anledning. Men om du ønsker å sprite opp et hverdagslig antrekk, mener hun at caps, rumpetaske og sneakers i farger gjør susen.

Øredobber og ringer fra Envy. Foto: Damares Stenbakk

– Man bør alltid ha et par ringer eller øredobber på seg, men ikke for mye. Rumpetaske og caps er kult! Det gir en sporty følelse, men det er ikke for alle. Og jeg foretrekker sneakers enn høye heler. Adidas har alltid mye kult, forteller hun smilende.

Teigland følger ikke trender slavisk, men mener at «chokers» ikke er like kult i år sammenliknet med fjoråret.

Ifølge Teigland bør du eksprimentere med rødt og rosa sammen. Det gir en kul og frisk følelse til sommerantrekket. Foto: Damares Stenbakk

– Chokers bør man droppe i år. Liker man noe bør man gå med det, men personlig synes jeg det er litt ut nå, sier hun.

– Kjør på med gult eller lyserosa

Ibrar Shakeel Malik fra Tveit er kjent for sitt velfriserte skjegg og sofistikerte klesstil. Han lar seg inspirere av den elegante moten fra Italia og Frankrike.

Hans beste tips til en stilsikker sommergarderobe i år er å anskaffe seg skjorter i pastellfarger, som gult eller rosa, i ulike print.

Ifølge Ibrar er en blomstret skjorte et plagg alle menn bør ha i klesskapet i år. Foto: Damares Stenbakk

– Skjorter med blomsterprint, vertikale striper eller ruter bør alle menn ha i skapet denne sesongen. Hawaii-skjorter er også kult til den som kler det.

– Prøv deg på dress i ulike farger i et lettere stoff som for eksempel lin. Det er behahelig og kan brukes til hverdags. Nå er pastellfarger inn, så kjør på med gult eller lyserosa, forklarer han.

Blazer: Lavage Foncé. Skjorte: Tiger of Sweden. Bukse: Zara. Sko: Base London. Solbriller: T. D. B Eyewear. Foto: Damares Stenbakk

Og han mener klokker eller armbånd som tilbehør aldri vil slå feil.

– En mann bør alltid ha på seg en klokke. Og armbånd, men ikke overdriv. Ringer har også blitt kult igjen! Tilbehøret må passe til resten av antrekket ditt, men gjør det litt mer særegent tilpasset din personlige stil, råder han.

Blomsterskjorten kan styles på ulike måter. Enten med en blazer eller med en casual jakke, slik Ibrar har på seg her. Foto: Damares Stenbakk

Han oppfordrer menn til å bytte ut «skinny jeans» med såkalte «dad jeans». Og heller kjører det sofistikert enn å bruke plagg med skrikende klesmerker sammen med «chunky sneakers».

– Dropp «skinny jeans» og klesmerker med logoer over alt, spesielt der det står Gucci og Supreme. Gå heller for såkalte «dad jeans» eller «slim fit», som er løsere i fasongen, høye i livet og gjerne avkuttet i beina.

Jakke: Zara. Skjorte: Tiger of Sweden. Bukse: Urban Outfitters. Sko: Adidas x Pharrell Williams. Foto: Damares Stenbakk

– «Chunky sneakers» kan være kult om du styler det riktig, men det tar mye oppmerksomhet i et antrekk. Da bør man ha på seg plagg som ikke skriker for mye, som for eksempel en fin t-skjorte og denimbukse. Å være stilren går aldri av moten, fortsetter han med et glimt i øyet.

– Invester i en blazer

Faisal Tufan inspirerer over 7000 personer på sin personlige Instagram-konto, med sin fasjonable garderobe på budsjett.

Jakke: Manière De Voir. Skjorte og bukse: Zara. Belte: Wagner. Foto: Damares Stenbakk

Tufan mener du kan kle deg stilig uten å handle i de dyreste klesbutikkene. Han ønsker å vise på en enkel måte hvordan man kan kombinere ulike plagg med riktige fargekontraster.

Jakke: Manière De Voir. T-skjorte: Wagner. Bukse: Jack & Jones. Sko: Adidas. Foto: Damares Stenbakk

Denne sommeren bør du anskaffe deg komfortable plagg som skjorter i duse farger og bukser som chinos. I tillegg til jakker i semsket skinn til kjølige sommernetter.

Ifølge Tufan er dette hans hemmelighet til en stilsikker sommergarderobe.

– Ha flere skjorter i ulike farger. Gjerne lyse fargetoner som brun, blå og grå. Behagelige bukser, som chinos, er også fint å ha i klesskapet, sier han.

Blazer: Kjøpt i Iran. Skjorte og bukse: Zara. Sko: Mango. Foto: Damares Stenbakk

Han anbefaler også å investere i en blazer for å heve sommerantrekket. Om du legger til en enkel klokke eller et armbånd, vil du være klar til en finere anledning.

Klokke og armbånd fra Zalando. Foto: Damares Stenbakk

– Vil du være stilsikker, er det aldri feil å investere i en blazer. Klokke, solbriller og armbånd er bra tilbehør. Personlig mener jeg også ringer er kult å ha.