Tobias Hoem er 21 år gammel, og er født og oppvokst her i Trondheim.

Forrige uke snakket vi med Charlie Lyngmo Drummond, som er litt av et fyrverkeri - og butikksjef for Bik Bok på Sirkus Shopping.

Slik svarer derimot Tobias på våre spørsmål om jobb og karriere:

1. Hvor jobber du, og hvilken stilling har du?

Jeg jobber som eventplanlegger for Mojo Event på Frimurerlogen, og er ansatt som personalsjef og verneombud for 30 ansatte. Arbeidsoppgavene mine går ut på å planlegge, koordinere og gjennomføre eventer i og utenfor Frimurerlogen.

Det kan være alt fra julebord og sommerfester til bryllup og konferanser. Rekruttering av nye ansatte og opplæring er også mitt ansvar, sammen med restaurantsjef Renate Lyshaug. Jeg har også vært operativ leder for Provincialen siden åpning i mai 2016.

2. Hvilken utdanning har du?

Jeg studerer internasjonal markedsføring på BI, men skal bytte over til eiendomsmegling nå til høsten.

3. Hvordan fikk du jobben du har i dag?

Jeg ble ansatt som servicemedarbeider i 2015, og kom meg etter hvert bak baren som bartender. Det som startet med noen skolefester gikk raskt til å bli store arrangementer for både private og offentlige aktører. Det ble en bratt og spennende læringskurve.

Skolefestenes suksess resulterte i at jeg fikk være med å åpne nattklubben Provincialen. Nattklubben er nå stengt for oppussing og nyåpning til høsten, da vi satser på et nytt konsept.

4. Hva var din aller første jobb, og hvor gammel var du da du fikk den?

Min aller første jobb var som avisbud i nabolaget, og da var jeg 12 år gammel. Fornøyde naboer som tipset godt ga mersmak og jeg ble lysten på arbeid. Jeg har jobbet siden.

5. Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

Jeg jobbet som servitør under en bedriftsmiddag med få gjester. Det var av typen «fine dining». På vei ut med rett nummer fem, mister jeg kontrollen på brettet mitt og velter jeg et glass med champagnesuppe i håret og over kjolen på en gjest.

Det var mitt pinligste øyeblikk på jobb noen sinne. Gjesten tok det heldigvis med et smil og vi fikk berget kjolen. Jeg har ikke servert champagnesuppe på brett siden.

Tobias startet med å arrangere skolefester, noe som resulterte i at han fikk være med på å åpne nattklubben Provincialen. Foto: Helene Mariussen

6. Hva er det som motiverer deg i arbeidshverdagen din?

Fornøyde kunder er alfa og omega for en god arbeidsmoral og motivasjon. Jeg skal ikke legge skjul på at det kribler i magen når en stor kunde ringer meg og gir beskjed om at de takker ja til tilbudet mitt og ønsker å holde selskapet sitt hos oss. Det hele toppes dersom kunden er fornøyd og ønsker å komme tilbake ved en senere anledning.

Det å hele tiden møte og få bli kjent med nye og spennende mennesker motiverer meg også veldig. Det gir meg en unik mulighet til å bygge et verdifullt nettverk. Jeg liker også å hente inspirasjon fra utland, spesielt fra USA, der de har en ekstraordinær servicekultur.

7. Hva er den største utfordringen med å være ung i arbeidslivet – og hva er fordelene?

Den største utfordringen er å opparbeide seg tillit og troverdighet. Jeg møter godt voksne mennesker som er ledere for store bedrifter og mange ansatte. Da er det ikke alltid like lett å være 21 år på andre siden av bordet og forklare hvordan de bør gjennomføre arrangementet sitt.

Mangel på erfaring kan også prege avgjørelser, men jeg er veldig glad i å improvisere. Fordelene med å være ung er at vi lærer raskt, har høy arbeidskapasitet og mange år med utvikling foran oss.

8. Hvordan vil medarbeiderne dine beskrive deg – og skiller det seg fra dine venners beskrivelse av deg? I så fall, på hvilken måte?

Mine medarbeidere beskriver meg som karismatisk, engasjert og uhøytidelig. Jeg er glad i å være sosial og bygger mye på dette i arbeidskulturen vår.

9. Hva er dine beste tips for lykkes i arbeidslivet?

Mine beste tips for å lykkes i arbeidslivet er å tørre å prøve, bli kjent med så mange som mulig, bygg relasjoner og nettverk, skap deg et navn og gjør ditt beste. Finn deg noe du brenner for. Det er viktig å komme seg ut i arbeid så raskt som mulig.

Som unge i Norge har vi særdeles gode forutsetninger for å gjøre det bra. Jeg har bodd i Mellom-Amerika og blitt introdusert for en kultur og et arbeidsliv som får vårt til å virke som en lek. Vi har det veldig fint og trygt i Norge.

10. Hvor ser du deg selv om ti år?

Om ti år ser jeg meg selv innen boligbransjen. Jeg har lyst til å jobbe med salg og medmenneskelig kommunikasjon, gjerne som eiendomsmegler. Jeg er oppvokst på Heimdal og kunne tenkt meg å jobbe i nærområdet.