- Vi føler at dette er en naturlig avslutning på Trondheim-oppholdet, sier Gard.

Den lange løpeturen starter søndag klokka 11.00 fra Gløshaugen.

Aksel og Gard liker blant annet ski, roing, fotball og tennis, men løping, og derunder langdistanseløping, er det som får dem raskest opp på beina. Fraflyttingen har de ladet opp til lenge. De siste tre månedene har de hatt et eget treningsopplegg.

Før den store dagen, skal de ta livet med ro.

- På lørdag skal vi slappe av, og spise masse mat.

Gleder seg til elg, ørn, gauper og stavkirker

Studentene har studert industriell teknologi og ledelse ved NTNU Trondheim, og vender til Oslo for å begynne i arbeidslivet. Først skal de tilbakelegge 60 mil til fots, og nevner at de gleder seg til å se bortgjemte kafékroer og stavkirker omringet av nydelig landskap på veien.

- Etappen jeg virkelig ser frem til, er turen over Rondane. Denne turen er på tide, poengterer Aksel.

Gard nevner at han vil treffe på spennende og lokale folk, men har også et ønske om å møte på dyr.

- Jeg vil gjerne se elg, ørn og gauper, sier han.

Noe Aksel og Gard husker ekstra godt fra Trondheim-eventyret, er da de bygget badekarflåten som seilet over Nidelven. Foto: Privat

Da studentorganisasjonen ISFiT fikk høre at Gard og Aksel skulle løpe hele veien til Oslo for å markere endt utdanning, ble de positivt overrasket, da temaet til neste års festival er migrasjon.

Pressesjef i ISFiT, Tore Becker, ser på stuntet til Gard og Aksel som en gyllen anledning til å diskutere arbeidsmigrasjon.

- På et vis kan man se på Aksel og Gard som to innenlandske arbeidsmigranter som flytter fra studenttilværelsen i Trondheim, til hovedstaden Oslo for å tjene til livets opphold, sier Becker.

Neste vinter kommer 450 internasjonale studenter fra hele verden til Trondheim, hvor temaet migrasjon blir diskutert.

- Trondheim har vært et stort, bra minne

Det er ikke uten grunn at Trondheim som studentby har et godt rykte. Aksel og Gard er to av mange studenter som har bidratt til dette.

Etter fem år i Trondheim nevner de flere opplevelser fra oppholdet i Trondheim, som har betydd mye for studietiden. Blant annet Uka 2015, de sene kveldene på Studentersamfundet, samt alle menneskene de har fått møtt.

- Trondheim har vært et stort, bra minne, sier Aksel, og nevner en utkledningsfest som fant sted i Midtbyen i fjor høst.

- Da festen tok slutt, tok vi en runde i byen og sang julesanger for publikum på mer eller mindre passende steder, til solen stod opp, legger han til.

I tillegg til studiene, har de vært med på å arrangere revyer, engasjert seg i Uka, NTNUI og på Samfundet. Dette har skapt minner - både fra festligheter og sportsligheter.

- Som da vi tok en pils på Gløshaugens tak en søndag morgen og nøt soloppgangen, løp til Værnes og tok flybussen hjem, eller da vi bygget den tyngste badekarflåten som noen sinne har seilet over Nidelven, nevner studentene.