– Egentlig var planen å gi seg på 1000, men jeg er på slips nummer 1002 i dag, sier Bjørn Hagerup Røken.

I nærmere tre år har han gått med forskjellige slips hver eneste dag. Det hele har blitt nøye dokumentert gjennom instagramkontoen @Slipskongen.

Der har han også lagt ut den triste meldingen om at nok er nok.

– Mange av vennene og følgerne mine syntes det var trist og sa at jeg burde fortsette videre mot 2000. Saken er at jeg faktisk begynner å gå tom for slips, men egentlig er jeg litt glad for det også, humrer «monarken».

Slips etter slips

Det begynte som et opprør mot dårlig kontormote. Han var lei av at alle kledde seg i lyseblå skjorte med den øverste knappen åpen.

Hjemme hadde han kun 5–6 slips. Ferdigknytta, så klart. 34-åringen kunne ikke en eneste slipsknute, men var fast bestemt på å gå med et nytt slips hver eneste dag.

Så kjøpte han 15 stykker på et bruktmarked, før han kom over 40 til på et dødsbo. Ordet om det ganske så spesielle prosjektet spredte seg. Etter hvert begynte privatpersoner å sende slips til Røken, helt gratis.

Jærbladet skrev en artikkel om meg da jeg passerte 150 forskjellige slips. Etter dette ringte det en dame til meg og sa at hun hadde 500 slips i kjelleren som jeg kunne få, forteller Røken.

Han tok litt hardt i og sa at han skulle gå med alle sammen. Etter 365 dager med 365 forskjellige slips, ble han også intervjuet av Aftenbladet.

Han har aldri vurdert å sløyfe slipset.

– Jeg har hatt en egen emneknagg: #Slipskongenskulkeraldri. Den har jeg brukt når jeg har vært hjemme med feber eller deltatt på sykkelløp, men likevel brukt slips, sier han og ler.

Ka då, ittepå?

34-åringen kommer opprinnelig fra Kvernaland, men bor i dag på Bryne hvor han driver puben Mellombels Ølstove.

150 slips, som Røken naturligvis har «brukt opp», pryder den ene veggen i lokalet.

– Kommer det enda flere slips til baren nå?

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dem, men de kan ikke ligge i kjelleren! Jeg er åpen for forslag, sier han.

Han har ikke vist seg offentlig i t-skjorte på nærmere tre år, og Røken innrømmer at det blir en overgang. Nøyaktig når slipseventyret tar slutt, er han ikke helt sikker på, men det er like rundt hjørnet.

Kors (eller knute) på halsen!

– Det er en fyr fra Finland som sa at han skulle sende meg et slips, men jeg vet ikke om han har fått sendt pakken ennå. Det kan hende at det blir det siste slipset.

– Du begynner ikke med noe annet? Skjerf, sløyfe?

– Jeg spøkte med at jeg skulle bli polokongen, men jeg har ikke så mange pologensere...ennå, sier Røken.

Favorittknuten til Røken er Pratt-knuten. Slik kan du knytte den selv: