Det er mange spennende og varierte arrangementer denne helga, og her har vi med 13 av dem. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

«Gode og onde sopper»

Hvor: Teaterhuset Avant Garden

Når: Torsdag og fredag, klokken 18.00

Samer Zarkas teatergruppe inviterer til familieforestillingen «Gode og onde sopper», der stykkets hovedpersoner rett og slett er ulike typer sopper som lever i skogen. De er i en konflikt om vann - skogen er uttørret!

Forestillingen passer for alle over fire år, og du kan lese mer på trd.events.

Kinopremierer

Hvor: Trondheim Kino

Når: Fredag, ulike tidspunkt

Denne helga er det tre premierer på nye filmer hos Trondheim Kino! Her har du noe for enhver smak, med det amerikanske dramaet «Adrift», animasjonsfilmen «Jungelgjengen» (kjent fra NRK Barne-TV) og komedien «Tully», med ingen ringere enn Mackenzie Davis og Charlize Theron!

Intimkonsert med Thomas Brøndbo

Hvor: Snillet Gård

Når: Fredag, klokken 19.00

Thomas Brøndbo stiller med konsert på låven til Snillet Gård fredag kveld. Foto: Marthe Hårstad

Snillet Gård arrangerer på nytt konsert på låven, og denne gang er det Thomas Brøndbo som tar turen til Byneset! Les mer på trd.events.

Red Bull 400

Hvor: Granåsen

Når: Lørdag, klokken 09.00 til 16.00

Dette skal visstnok være den hardeste 400-meterssprinten i ditt liv! Her skal man nemlig løpe opp hoppbakken i Granåsen, noe som garantert blir en skikkelig syrefest for beina. Det skal være både individuelle, stafett- og bedriftsklasser. Noe for deg og dine, kanskje?

Luftkrigsskolens innsamlingsløp for Barnekreftforeningen

Hvor: Kristiansten Festning

Når: Lørdag, klokken 11.00 til 16.00

Her blir det innsamlingsløp på lørdag! Foto: Nils H. Toldnes

På lørdag arrangerer Luftkrigsskolen innsamlingsløp for Barnekreftavdelingen! Det vil være en todelt løype med løping, og en enkel hinderløype.

Alt av inntekter går direkte til Barnekreftforeningen - og det går rykter om at et lag fra US Marines har meldt seg på!

Juba Juba 2018

Hvor: Festningsparken

Når: Lørdag og søndag, fra klokken 11.00 lørdag

Her fra Juba Juba-festivalen i fjor. Foto: Christine Schefte

Juba Juba er Midt-Norges største barnefestival som braker løs i Festningsparken på lørdag og søndag. Det blir en helg fullstappet med musikk, teater, dans, litteratur og aktiviteter for hele familien!

Musikkfest Trondheim

Hvor: Ulike scener i Trondheim sentrum

Når: Lørdag, fra klokken 11.00

Her fra Musikkfest Trondheim for noen år tilbake! Foto: Kjersti Havdal

Musikkfest Trondheim er et gratis arrangement og går av stabelen lørdag 2. juni. Det er scener rundt om i Trondheim sentrum, med rundt 90 konserter på cirka 12 timer. Denne folkefesten er det verdt å få med seg! Les mer på trd.events.

Latterklubb

Hvor: Marinen

Når: Lørdag, klokken 12.00 til 13.00

Merethe og Sara er begge instruktører og reiser rundt for å tilby latteryoga til bedrifter, utdrikkingslag, skoler og barnehager.

Den lettlurte kroppen skiller ikke mellom ekte og kunstig latter. Kroppen føler seg glad etter å ha vært med på barnlige bevegelser, tullete øvelser, og rare utgaver av latter. Kanskje blir den ironiske latteren erstattet av den ekte? Les mer på trd.events.

Trondheim Rocks 2018

Hvor: Dahls Arena

Når: Lørdag og søndag

Iron Maiden, med mange fler, kommer til Dahls Arena denne helga! Foto: Vegard Eggen

Trondheim Rocks arrangeres for aller første gang! Live Nation og Trondheim Conserts står bak festivalen, med legendariske Iron Maiden og Nordens største rockeband, Volbeat, står øverst på plakaten. I tillegg kommer bandene Sabaton, Kvelertak, Killswitch Engage, Skambankt, Hellbillies, Spidergawd, Honningbarna og Lillasyster!

Les mer om festivalen på trd.events!

Familiesøndag: Hils på dyrene på gården!

Hvor: Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Når: Søndag, klokken 12.00 til 16.00

Hils på museets dyr i idylliske omgivelser på Sverresborg! Foto: |Ivar Mølsknes

Nå som våren, eller skal vi si sommeren, er tilbake, returnerer også dyrene til Sverresborg! Denne søndagen ønsker museet velkommen til familiesøndag for å hilse på alle dyrene. Les mer på trd.events!

Vintagemarked

Hvor: Kafé Skuret

Når: Søndag, klokken 12.00 til 17.00

Prisløs flytter butikken til Kafé Skuret denne søndagen! Foto: Helene Mariussen

For fjerde gang arrangerer vintagebutikken Prisløs vintagemarked hos Kafé Skuret! De byr på ny vintage, secondhand og egensydd redesign. I hele vår har gjengen bak Prisløs reist i inn- og utland for å håndplukke sommerplagg! Les mer på trd.events.

Byfortetting: Debatt og konsert

Hvor: Litteraturhuset

Når: Søndag, klokken 13.00 til 14.00

Over hele byen øker konfliktene når det skal bygges i hager og på grønne flekker. Hvordan skal byen vår utvikles når det blir stadig flere trondhjemmere? Foto: Morten Antonsen

Fram mot 2030 forventer Statistisk sentralbyrå en befolkningsvekst på 18440 personer i Trondheim. En slik vekst krever boliger, og boliger krever plass.

Men hvordan bør vi bygge, og hvilke muligheter har vi for at byutviklinga i Trondheim skal foregå på en god måte, som både vektlegger hensynet til naboer, til friområder, trafikkavvikling, arkitektur og til gode bomiljøer?

Les mer på trd.events!

Konsert: Honningbarna

Hvor: Olavshallen, Lille sal

Når: Søndag, fra klokken 19.30

Her fra Honnningbarnas konsert på Rockefeller for noen år siden. Foto: Stian Wallum

Kristiansandbandet har gjort seg bemerket i både inn- og utland, fra da de i 2010 debuterte med EP-en «Honningbarna», og i 2011 vant de P3s konkurranse for usignerte band – Årets Urørt.

I 2016 slapp Honningbarna sitt fjerde album, og la ut på skandinaviaturné samme år. Nå på søndag kommer de til Olavshallen!