- Jeg blir utrolig glad, rørt og stolt. Trenerne og jentene har hatt et bra samarbeid, og det er godt å se at man får gode resultater når man jobber hardt. Vi var veldig godt forberedt, og dette har jentene fortjent.

Det forteller hovedtrener for Nixies Cheerleading Junior Elite, Lone Alice Pilskog Rørvik. Treneren snakker om bragden elitelaget på 27 jenter i alderen 12 til 16 har klart.

Hovedtrener for Nixies Junior Elite, Lone Alice Pilskog Rørvik (i midten med pokalen), er både stolt og rørt over innsatsen og de gode resultatene til laget. Her sammen med assistentrenerne Hanna Valstad Nygård (t.v) ogStene Atanassov. Foto: Nixies Cheerleadingklubb

- Nixies er det første laget fra Midt-Norge som er kvalifisert til VM noen sinne. Frem til nå har det pleid å være lag fra Østlandet, så dette er veldig stort for oss.

Finaleplassering i elitemesterskap

Sist helg reiste samtlige av de 27 jentene på juniorlaget ned til Tyskland for å konkurrere i Elite Cheerleading Champinship (ECC). Med innledende konkurranse på lørdag, og deltakelse i finalen på søndag, vant Nixies over samtlige andre norske lag, og endte på en femteplass i finalen.

Med det er Cheerleadingklubben fra Trondheim kvalifisert til VM i Orlando i Florida om ett års tid.

- Dette er så stort og fantastisk, artig for både utøverne og for klubben. I Tyskland var det skyhøyt nivå, tyskerne var helt ville. Det at våre jenter kom til finalen, var utrolig bra, sier Vibeke Meland, som både er reiseleder og nestleder i klubben.

Også Nixies sitt seniorlag deltok i konkurransen, men selv omde ikke nådde helt opp i toppen som lag, hadde de med en gruppe i kategorien «Group stunt» som fikk fjerdeplass.

27 jenter fra Nixies Junior Elite sikret klubbens - og trøndelags - første VM-plass i Cheerleading. Foto: Nixies Cheerleadingklubb

Det er ennå ikke bestemt om klubben skal delta i VM, eller hvem som eventuelt skal dra. Dette er noe klubben snarlig skal ta stilling til.

- Det blir mest rettferdig med et uttak eventuelt, slik at vi får toppet laget, mener hovedtrener Lone Alice Pilskog Rørvik.

Nixies også på landslaget

Det er ikke bare Nixies som lag som vil være representert under VM i april neste år. Majlen Høvik (25), trener for klubbens seniorlag, og utøver på Senior Coed Elite (mikslag med gutter og jenter), er tatt ut til Norges landslag.

Også det som første trønder.

Majlen Høvik (25) er første trønder som har blitt tatt ut til det norske landslaget i Cheerleading. Foto: Privat

- Dette er noe jeg har jobbet mot i alle mine ni år i sporten. Jeg har bestemt jeg for at dette skal jeg klare, sier trønderen til Trd.by.

Allerede nå i helgen skal hun på landslagssamling i Oslo. Det er landslagets amerikanske trenere som har tatt uttaket, og den endelige VM-troppen blir bestemt før jul i år.

Om Høvik skulle nå helt frem her, kan hun ikke delta i VM for både klubb- og landslag. Derfor håper hun å kunne være treneren for de andre i Nixies.

- Jeg har veldig lyst til å være trener til VM-laget til Nixies. Det er noe jeg håper på, etter å ha vært en del av laget i mange år, med mye erfaring, legger hun til.