I starten av året bestemte Bergtun seg for å satse på søm. Nå har hun gått ned i stillingsprosent, og dedikerer to dager i uka til å jobbe mot drømmen.

På veggen i stua henger det post it-lapper, et slags kart over veien til å jobbe med søm på heltid. Kategoriene er «sykurs», «sosiale medier», «PR» og «syoppdrag».

På den ene lappen står det «komme i en avis». Det kan hun i alle fall huke av.

Selv om at hun har satt av mer tid til syingen, føler hun ikke at hun har bedre tid enn hun hadde før.

– Nå har jeg jo satt i gang flere prosjekter, og gitt meg selv mye arbeid.

Konkurranse med Ingrid +

Noe av det arbeidet består i, er en konkurranse Bergtun arrangerer med navnesøster og medkonkurrent i Symesterskapet, Ingrid Lysne.

De to ble gode venner under innspillingen, og har holdt kontakten siden.

– Hvorfor tror du at dere fant tonen så godt?

– Vi var begge underdogs. Hun syr ikke etter mønster og har aldri gjort det, mens jeg var den med minst erfaring.

#IngridTEE

De fant fort ut at de jobbet fint sammen, og begge to har en lidenskap for søm og gjenbruk. Første prosjekt de satt i gang med, var #IngridTEE, en enkel t-skjorte-oppskrift de har designet, i håp om at andre også vil prøve seg.

T-skjorten skal være enkel å lage, og de følger ingen mønstre. Du skal måle etter en t-skjorte i skapet du liker godt, og de har laget ulike blokker med forskjellige stoff på t-skjorta slik at du kan bruke det du har, og ikke trenger å kjøpe mye nytt.

– Overveldet

Det nyeste prosjektet deres heter #SkandinaviaSyr, og målet er å bli kjent med andre syere, og bli inspirert av dem - og vice versa.

#SkandinaviaSyr er en Instagram-konkurranse som skal foregå i hele februar. Det er ny konkurranse hver dag, og deltakerne bestemmer selv hvor ofte de vil delta.

Hver uke har et tema, blant annet er en av ukene dedikert til gjenbruk - en hjertesak hos begge Ingrid-ene.

– Vi er helt overveldet over responsen. Vi har fått med sponsorer til alle dagene, og det ser ut til at i alle fall 200 vil være med på konkurransen, sier Bergtun fornøyd.

Også Ingrid Lysne gleder seg til konkurransen.

– Det er kjempestas! Vi fikk idéen bare for noen uker siden, men da vi så at det skulle arrangeres en lignende konkurranse på engelsk i mars, måtte vi bare hive oss rundt. Vi ringer hverandre flere ganger daglig og oppdaterer hverandre, sier hun.

Håper på suksess

Hver uke kåres seks vinnere. Dersom 400 deltakere deltar hver dag, kommer de to navnesøstrene til å måtte gå igjennom 11.600 Instagram-innlegg. De har altså litt jobb foran seg.

Arbeidsmengden skremmer derimot ikke syerne.

– Jeg håper vi kan ha dette hver februar, jeg, sier hun.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no