Trd.by kontaktet Trøndelag brann- og redningstjeneste for å høre om de hadde noen unge, lovende ansatte der. Da fikk vi tips om Maria Pedersen Sletbakken (20), som har jobbet der siden i fjor sommer.

Forrige uke snakket vi med Ida, som er kjøpmann hos Rema 1000 Jakobsli.

Slik svarte Maria på Trd.bys ti spørsmål om jobbtilværelsen:

1. Hvor jobber du, og hvilken stilling har du?

Jeg er kontorlærling hos Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS.

2. Hvilken utdanning har du?

På videregående skole gikk jeg service og samferdsel første året, og salg, service og sikkerhet andre året.

3. Hvordan fikk du jobben du har i dag?

Jeg fikk tips av opplæringskontoret på Sortland om å gå inn på "vilbli.no" får å søke på aktuelle lærlingbedrifter. Der fant jeg Trøndelag brann- og redningstjeneste som et forslag og sendte inn søknad. Etter kort tid ble jeg kalt inn til et uformelt intervju, og deretter ett intervju til før jeg fikk jobben.

4. Hva var din aller første jobb, og hvor gammel var du da du fikk den?

Min aller første jobb var på en Esso-stasjon. Pappa er Esso-forhandler, og så fort jeg fylte 15 år fikk jeg muligheten til å jobbe. Da jeg først begynte å jobbe, gjorde jeg det "grunnleggende" som å fylle opp varer og vaske. Etter hvert fikk jeg lære meg å stå bak kassa, og hvordan man skal behandle kunder. Mens jeg gikk på videregående hadde jeg også en deltidsjobb på Esso. Ettersom jeg var ferdig på skolen ballet det på seg med mer jobb, og til slutt var jeg nesten fulltidsansatt. Jeg er den personen som sjeldent sier nei til å ta ei ekstra vakt i ny og ne.

Maria forteller at det sjeldent er en kjedelig dag på jobb hos Trøndelag brann- og redningstjeneste. Foto: Privat

5. Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

Så langt har jeg vært heldig og holdt meg unna "store" tabber (bank i bordet), satser på å holde det slik!

6. Hva er det som motiverer deg i arbeidshverdagen din?

Det som motiverer meg i arbeidshverdagen er arbeidsoppgavene, arbeidsplassen og de fantastiske kollegaene mine. Det blir sjeldent en kjedelig dag på jobb, siden jeg får være med på det meste som skjer her. Dagene går veldig fort med varierte og morsomme arbeidsoppgaver, samt hyggelige og gode kollegaer.

Les om flere jobbtalenter: Lasse (22): - Målet er å bli kjøpmann

7. Hva er den største utfordringen med å være ung i arbeidslivet – og hva er fordelene?

Mine utfordringer er kanskje å skaffe seg nye venner. Jeg er en av de yngste ansatte, og det er dermed litt vanskelig å få seg venner gjennom jobb. Men misforstå meg rett, det er som jeg sier til de fleste, jeg er mer sosial på jobb, enn jeg er på fritiden! Mine fordeler er vel å få en litt mer variert hverdag, enn å sitte på en skolebenk å lære noe man ikke har så veldig interesse for, og heller få velge hva man vil jobbe med selv i arbeidslivet.

8. Hvordan vil medarbeiderne dine beskrive deg – og skiller det seg fra dine venners beskrivelse av deg? I så fall, på hvilken måte?

Mine medarbeidere ville beskrevet meg som hyggelig, effektiv, og at jeg gjør jobben min på en ordentlig måte. Jeg er ikke så forskjellig fra jobb enn det jeg gjør på privaten, tror mine venner har sagt litt av det samme.

9. Hva er dine beste tips for lykkes i arbeidslivet?

Mine beste tips er å aldri gi opp! Vær motivert, målrettet og vis engasjement for hva du brenner for, og aldri si nei. Positivitet har også veldig mye å si.

10. Hvor ser du deg selv om ti år?

For å være helt ærlig, har jeg rett og slett ingen planer på hva jeg blir å gjøre om ti år.. Jeg tar årene som de kommer. Nå fokuserer jeg på å bli ferdig med lærlingtiden.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no