- Vi har opplevd en enorm vekst, hvor vi to arbeidsmaurene som er her fast i dag omsatte for like i underkant av 10 millioner for 2017, sier Ida Sussan Myran til trd.by.

Myran er opprinnelig fra Leksvik, men har bodd i Trondheim i 12 år. Det var her, i kjelleren i boligen på Ranheim, at eventyret Runwild.no begynte i 2013.

- Gud, for ei tid! Det kom flere lass med varer, og det var pappesker og støv over hele huset. Vi har to små barn, og hun minste var knapt et år gammel den gang. Jeg har heldigvis en veldig tålmodig og hjelpsom samboer, hvis ikke hadde jeg ikke hatt sjans til å få det til.

Ida Sussan Myren klarte ikke finne treningsklærne hun ønsket i Norge. Dermed tok hun saken i egne hender, og startet sin egen nettbutikk. Foto: Christine Schefte

- Det var knallvanskelig

Selv har hun alltid vært glad i å jogge, og endte ofte opp med å handle treningsklær fra utenlandske butikker. Hun savnet unike treningsklær som hun selv beskriver som mer «edgy» og mindre streit i hvitt og sort. Der så hun sin forretningsmulighet.

- Ei venninne tipset meg om Alkymisten gjennom Innovasjon Norge (utviklingsprogram for unge etablerere, journ.anm), og da tenkte jeg å prøve det. Derfra gikk det slag i slag, bedriften var plutselig oppe og gikk, og nettbutikken ble lansert i mars 2014. Det var et enormt forarbeid før jeg kom så langt, forteller Myran.

Hun kontaktet store leverandører, og klarte kunststykket å lande Adidas som en av de første.

Det er ofte hektiske tilstander på lageret - spesielt nå når alle vår- og sommerkolleksjonene begynner å strømme på. Foto: Christine Schefte

- Det var knallvanskelig, men de likte konseptet, og ville bruke Runwild som et utstillingsvindu for produktene som var mer edgy og annerledes. Nå har vi merker som Puma, Fila, Reebok og Hummel også.

I oktober 2015 flyttet hun både familie og bedrift til nytt hus og egne lokaler for nettbutikken i Stjørdal. Da hadde det vært nesten to år med klær overalt i huset på Ranheim, daglige kjøreturer til og fra postkontoret med forsendelser og returer, og mange sene kvelder ved spisebordet.

- Det var utrolig godt å ha få egne fysiske jobblokaler slik at du ikke sitter midt oppe i alt hele tiden. I juni året etter fikk jeg også inn min første ansatt, Sunniva, slik at jeg fikk litt avlastning. Det var helt magisk, ler Myran.

Akkurat nå er det bare to fulltidsansatte i Runwild - Ida Sussan Myran og Line Spets Ludvigsen. Foto: Christine Schefte

Fulltid fra dag én

I dag består gjengen bak Runwild av Myran og Line Spets Ludvigsen (29) på heltid, og Sunniva Opheim (22) som ekstrahjelp. Nå er Myran også på jakt etter en ansatt til.

- Siden ung alder har jeg drømt om å skape noe eget, skape min egen arbeidsplass og forhåpentlig også for andre. For meg er ikke pengene nødvendigvis drivkraften, men det å ha en arbeidsplass der du inspireres, trives og har det gøy.

Hvorfor Runwild? - Mange har spurt meg om det er en løpebutikk. Navnet gjenspeiler konseptet, det å løpe litt løpsk, både i trening- og shoppingforstand. Det skal være litt mer edgy og annerledes, forklarer Myran. Foto: Christine Schefte

Regnskapstallene for Runwild.no AS er ennå ikke innlevert for 2017, men tall for 2016 viser driftsinntekter på rett i overkant av 7,6 millioner kroner. Årsresultatet dette året var på 86 000 i underskudd. Til sammenligning, fra selskapets første hele driftsår som var i 2015, var driftsinntektene på over 5,2 millioner kroner.

- Dette har vært en heltidsjobb for meg helt fra starten. Jeg fikk etablererstøtte fra Nav, og det hjalp på, for det er ikke enkelt. Det ble ikke mye lønn de første årene, så det gikk hardt utover sparepengene. Det var veldig spesielt da jeg kunne begynne å lønne meg selv, medgir hun.

Som mange andre bedrifter satser Myran hardt på sosiale medier.

- Det er utrolig mye planlegging som ligger bak, de som jobber med sosiale medier vet hvor mye arbeid det er, det å planlegge en hel uke med gode bilder. Vi er bevisste på hvilke bilder vi bruker, vi ønsker at bildene skal være av oss selv, slik at kundene ser hvem vi er. Vi vil også at folk skal kunne relatere seg til utseende og fasong, det tror jeg er kjempeviktig.

De tar alle bildene til både nettbutikk og sosiale medier selv. Onsdag morgen planlegges hva som skal bli helgas antrekk. Foto: Christine Schefte

Kun i Norge

Planen er å utvide lokalene i Stjørdal så snart lokalet vegg i vegg blir ledig. Med stadig flere varer og flere ansatte er det behov for større plass å boltre seg på. Runwild ligger i andre etasje i et bygg midt i Stjørdal sentrum, og det er ingen tvil om at plasseringen av postkontoret i første etasje er midt i blinken.

- Vi har vært utrolig heldige med lokalet, rett over postkontoret. Det skulle vært et hull i gulvet slik at vi kunne sluppet pakkene rett ned, ler Myran.

Nettbutikken Runwild.no har lokalene sine i Stjørdal sentrum, rett ved Torgkvartalet. Foto: Christine Schefte

Foreløpig sender nettbutikken varer kun i Norge, men henvendelser fra både Sverige og Danmark forekommer. Med det er det altså kun Norges befolkning som har handlet treningsklær for oppimot hele 10 millioner fra Runwild.

- Vi ønsker å fokusere videre på Norge foreløpig, så får vi se fremover. Vi skal satse videre nå i 2018, og har som mål å gjøre det enda bedre!

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no