Mat fra Hagen

Dette spisestedet er et av byens mest anerkjente vegetarrestauranter, og serverer bærekraftig mat i form av sunne smaksopplevelser. Indisk falaffel, avokado og tomat sandwich og kakaofudge; alt på menyen er vegetariansk, til og med lasagnen. Prisklassen er fra 50- 165 kroner.

Bror og Sot

Disse to burgerrestaurantene drives av samme eiere, og serverer en håndfull vegetarburgere. Hver restaurant serverer minst fem burgertyper og du kan få alle i vegetar, storfe eller kylling. På Bror serverer de også vegetartaco. Her er det rimelig å spise kjøttfritt, da burgerne koster mellom 89 og 119 kroner.

Persilleriet

Olivenkubbe, hummuskubbe og chipotlekubbe, lyder det på menyer til Persilleriet. Kubbemenyene er lefser, og du kan velge mellom tre påsmøringsvarianter. De er også selvfølgelig fylt med ferske grønnsaker. Spisestedet tilbyr også dagens lunsj og middag, så hvis du trenger variasjon kan dette være plassen for deg. Du får studentrabatt ved å vise gyldig bevis, men prisene er allerede vennlige for lommeboka.

Falafelkompaniet

Eieren bak Falaffelkompaniet var med på å starte både Mat fra hagen og Persilleriet, dermed må vel falaffelkonseptet også være vellykket? Menyen ligger i navnet, og falaffelrullen serveres med enten chili eller sitronsaus. Du får også salater med mye persille og hjemmelaget iste.

Døgnvill

Burgerkjeden Døgnvill har karret seg fra østlandet til Trøndelag, og serverer to vegetarburgere og én veganerburger. De to vegetarianske variantene inneholder godsaker som aubergine, portobellosopp, rødbeter og ris. Du får også vegetarianske sideretter som salat, oliven og søtpotet fries.

Stammen

Denne kafeen kokkelerer både vegetariansk, vegansk og organisk. De tilbyr vegansk buffet på fredager med varierende tema fra uke til uke. Nesten alt av hva de tilbyr består av økologiske ingredienser. De holder stengt på sommeren, men det er fortsatt mulig å bestille vegansk catering tilpasset dine ønsker eller leie kaféen til selskap. Lokalene brukes også ofte til kulturelle arrangementer ellers i året.

Godt brød

På godt brød får du enkle lunsjmåltider som sandwich og salater. Av det vegetarianske utvalget finnes gresk salat, samt at du selv kan velge pålegg til smørbrødet. Smøredisken er 50 % økologisk, og det er rikelig med pålegg å velge fra. Velge mellom rundstykker, brødskiver og knekkebrød.

Istanbul doner chef

Dette er noe av Trondheims mest populære natt- og gatemat, og ble i 2015 kåret til Trondheims beste nattmat med terningkast fem i Adresseavisen. I likhet med andre spisesteder i byen serverer de falaffel, som er den vegetarianske delen av menyen.

Una

Una på Solsiden serverer vegetariansk salat, pasta og pizza. De har et bredt utvalg av vegetariansk pizza, og kan også servere deg noen i veganske varianter. Maten serveres i klassisk italiensk stil, med råvarene og krydderne som følger med.

Selma

Denne pizzarestauranten byr på flere spennende smaksopplevelser, og for vegetarianeren kan du velge i fire typer, i tillegg til småsnacks som mozzarellakuler, nachos, søtpotetfries og cheddarbrød. Pizzaene går under navn som «Opp fra jorda» og «Ostepoppis», og består av rotgrønnsaker og smakfulle sorter ost. Prisen på pizza ligger varierer fra 125-160.

Kafe Soil

Kafeen i hjerte av Bakklandet serverer vegetariansk og økologisk mat. Menyen varierer jevnlig, og alt er hjemmelaget. Både kakene og suppene er gode grønne valgmuligheter, og eierne serverer slik mat fordi de mener det er det det beste for planeten og helsa vår.

Ramp

Ramp pub og spiseri er en skjult perle på Svartlamoen med interiør som tar deg tilbake til 50-tallet og en meny som får deg til å sikle. Her får du vegetariansk lunsj og middag, i form av hummus, smørbrød, pasta og burger. Den vegetarianske spagettiretten serveres med soltørket tomat, oliven, vårløk, ost fra Gangstad, majones og fløte. Prisene på lunsj og middag varierer fra 130-185 kroner.

Benja Siam serverer nydelige thairetter. Foto: Benja Siam restaurant

Benja Siam

Dette er en populær thairestaurant i midtbyen som serverer hele fem vegetarhovedretter, som atpåtil er veganske. Rettene er alt fra vårruller og tofu med pianøttsaus, til friterte grønnsaker i sursøt saus. For de som er lei av burger og pizza er dette en mer spennende smaksopplevelse. Alle hovedrettene koster 160 kroner.

Er det noen vi har glemt i oversikten vår? Tips oss gjerne på mail!

Zandra (31) har master i biologi, men jobber som daglig leder på restaurant

Benja Siam serverer nydelige thairetter. Foto: Benja Siam restaurant