Scroll nedover for å komme direkte til oversikten.

Food truck-miljøet i byen har blitt bygd opp bil for bil det siste året. Det var i fjor truckene for alvor dukket opp og markerte seg i bybildet med sine originale uttrykk og gatemat fra mobile kjøkken.

En av dem som var først ute, var Melt med sin Citroën 1972-modell.

- Vi brukte bilen først under Bruce Springsteen-konserten i fjor, forteller daglig leder, Mats Paulsen, i Melt grilled cheese sandwich.

- Det er kul mat som er enkel å ta med seg i farta. På festival kan du ha sandwichen i den ene handa og ølen i den andre, sier Melt-gründeren.

Populært konsept

Interessen har vært stor. Maten er så enkel som den er genial, digg fyll med smeltet ost mellom grillet surdeigsbrød.

Ny for året er Kompis med sin burger truck, som også har opplevd overveldende interesse.

- Vi får daglig spørsmål om bilen og folk som vil booke oss til arrangementer, forteller en av de tre Kompis-gründerne, Kenneth Sørgård.

Burgerbilen, en Chevrolet Step van fra 1980, rommer et fullt utstyrt kjøkken med bra takhøyde og god plass til fire mann. Gutta er heller ikke snauere enn at de har plassert en ekte kullgrill på innsiden.

Drømmer om egen food truck-dag

- Burgerne våre grilles direkte på kull inne i bilen, i tillegg har vi frityr så vi kan servere fries til, forteller Sørgård.

Sørgård forteller om et godt miljø food truckene imellom, som er preget av samarbeid fremfor konkurranse.

- Når vi er flere på torget samtidig, forsøker vi å stille oss på rekke slik at det ser bedre ut og det blir lettere for kundene å velge.

Nå drømmer han om en fast dag i uken hvor alle food truckene samles på torget, slik de gjør i de store byene for å styrke miljøet ytterligere.

Food truck Friday? Vi sier ikke nei, vi. I mellomtiden kan du sjekke ut vår store food truck guide nedenfor for hvor og når du finner din favorittbil.

Her er oversikten over food trucks i Trondheim:

Kompis

Kompis har byens nyeste foodtruck. Foto: Ellen M.E. Lundring

Kompis sin burger truck er en av byens ferskeste rullende kjøkken. Her selges det ekte kullgrillede burgere med tilbehør. Kompisbilen kommer til å stå på torget så lenge det er mulig. I tillegg blir den også å finne en del på Solsiden og kanskje også Bakklandet, avhengig av vær, samt under martnan. De har også mange oppdrag hos bedrifter og private og kommer til å dra på roadshows og lignende.

Melt

Melt satser stort i sommer, og vil være tilstede i bybildet hele sommeren. Foto: Melt

Melt Food truck har fast base på torget og vil bli å finne der hele uka så mye som mulig i sommer og resten av året, hvis ikke dårlig vær vil det annerledes. Food trucken blir også å finne under Bakklandsdagene, Pstereo og flere festivaler som ikke er bekreftet ennå. Melt selger rykende varme sandwicher med grilled cheese i hovedrollen og fries for folk i farta og folk som trenger en fot i bakken. Bilen ruller også inn til private arrangement.

Pipekake

Bernad Kiss selger den ungarske spesialiteten pipekakefra bilen med samme navn i hele sommer. Foto: Pipekake

Pipekake-bilen selger den ungarske tradisjonelle baksten kürtőskalács, eller pipekake om du vil. Bakverket kommer i flere smaker, både kanel og sukker, tutti frutti og kokos og kan fylles med krem. Nam! Den finnes også en salt variant med ost. Bilen med herlighetene står på Solsiden ut juli, på Tillertorget første halvdel av august og ved Lade Arena resten av august. Det blir også mulighet til å prøve pipekake under martnan.

Dromedar

Lyst å unngå kaffekø? Da er Dromedar sin truck muligens et bedre alternativ enn kaffebaren. Foto: Dromedar

Dromedar kaffebar tar med sin velkjente kaffe, bakverk og påsmurt når de i disse dager er klare for å legge ut i Trondheims gater med food trucken fra 1962. Bilen er såpass fersk at innehaverne ennå ikke har spikret program for sommeren, men planen er å stå på torget med resten av gjengen og delta på arrangementer og festivaler, Pstereo er første booking.

Falafelkompaniet

Yesss! Endelig et alternativ for vegeterianerne blant oss. Falafelkompaniet sin foodtruck finnes i hele juni og starten av juli. Foto: Dromedar

Per Viderups ombygde bobil blir å finne på torget i hele juni og starten på juli. Der kan du kjøpe Pers falafler med nordisk særpreg. Her snakker vi nordiskkrydrede vegetarboller på gule erter, bygg, kål og potet, servert i lefse fra Frosta eller med chips om du vil. Bilen blir også å finne under Pstereo-festivalen, Bakklandsdagene og martnan, og kan også leies til private arrangement.

Una autopizzeria

Hver lørdag og natt til søndag får du kjøpt den italienske gatemat-spesialiteten pizza portafoglio hos Una autopizzeria. Foto: HK Reklamebyrå

Hver lørdag fra 11 til 16 har du muligheten til å kjøpe ekte italiensk gatemat fra Una autopizzeria på torget. Spesialiteten pizza portafoglio brettes sammen ved servering, i motsetning til den flate vi kjenner så godt. Bilen står også på Solsiden natt til søndag. En god grunn til å legge inn litt nattmat der altså. Ellers er bilen tilstede på Martnan, Pstereo, Kulturnatt og private tilstelninger.

MER MATSTOFF:

Denne takeaway-pizzaen får terningkast 6

Slik lager du byens beste pasta

Her får du Solsidens billigste øl

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke garanterer at oversikten er uttømmende. Vet du om noen vi har glemt? Send en e-post til: trd.by@adresseavisen.no