Benkene på gamle bybro er et romantisk utsiktspunkt.

Benkene på Gamle Bybro

På varme sommerkvelder er det idyllisk å vandre oppover Bakklandet og ende turen ved gamle Bybro. Her har flere festet kjærlighetslåser på broas gitter. Sett deg ned på benkene som er plassert midt i gata, og sku over Trondheims mest ikonske landskap. Her er det fint å titte på den sene solnedgangen.

Piknikk i Iladalen park

I utkanten av støyfulle sentrum fins en sjarmerende park på vei til Ilsvika. Sett deg ned og se på elva renne eller endene rusle rundt. Parken er perfekt for grilling og piknik, og stemningnen i denne bydelen er rolig og sjarmerende.  Går man lei av å sitte på plenen kan man vandre oppover langs elven til Ilafossen. Da får man både romantikk gjennom piknik og gåtur.

Romantikk på restaurantbåt

Frokost eller middag på flytende restaurant

Spis frokost på den flytende restauranten M/S Bjørnvåg. Båten ligger på Brattørkaia og tilbyr lokale råvårer, blant annet økologisk, av beste kvalitet. Husk å bestille bord på forhånd.

Solsidens restauranter

På solsiden er alt tilrettelagt for romantikk, med solnedgang og lyslenker. Hvis du er heldig med Trondheimsværet i sommer, slår det sjeldent feil. Nord Øst eller Una pizzeria er to romantiske restauranter, med pen interiør og mørke kroker som passer godt for to. Når restaurantbesøket er omme er det romantisk å rusle langs blomsterbrua like ved.

Ladestien, med kafé, utsikt og strandliv

Den populære turstien kan være et perfekt sted for romantikk. Søndagstur med din kjære, joggetur med en date, strandromantikk eller bare et kafebesøk på Sponhuset, som har en sjarmerende og gammeldags stil. På turens mange topper får du god utsikt til andre siden av fjorden, og hva er vel mer romantisk enn å sette seg på et svaberg med kjæresten i sommersola?

Frokost på Scandic Nidelva

Sjekk inn på hotell og spis Norges beste frokost. Hva er vel bedre enn å være turist i egen by og sjekke inn på et lokalt hotell med kjæresten, og bare glemme hverdagen? Frokosten som serveres er nesten som en gourmetmiddag, og er kåret til Norges beste flere år på rad. Strekker ikke økonomien til er det også mulig å droppe rommet og kun bestille bord til frokosten.

Vandre langs promenaden og få utsikt over hele fjorden.

Vandring langs promenaden

Promenaden, eller «strandveien», byr på romantisk utsikt til Munkholmen og fjorden. Start ved Sentralbanestasjonen, hvor dere kan kjøpe en is fra Simens isbar og vandre bortover mot Ila. Ved broa over vannet ved enden av stien ligger et fyrtårn. Er du forsiktig kan dere gå ut på denne stien av steiner og tilbringe tid isolert fra omverden, med Trondheim i ryggen og øyet mot havet.

Spa

Lengter dere etter en eksotisk opplevelse, kan kanskje en spa-behandling være et alternativ? Hos Trondheim Hamam begynner alle behandlingene med et dampbad, som definitivt kan være hot. For dere som ønsker det mer sentralt bør dere ta turen til Solsiden spa.

Røst teaterbistro

Er du lei av burger og pizza, og vil spise noe mer eksklusivt i klassiske omgivelser? Da kan vi anbefale Røst teaterbistro som er en restaurant i Trøndelag Teaters lokaler. Lokalene gir deg en følelse av romantiske Paris, og resten av teaterlokalene gir opplevelsen av autensitet. Her kan du få både tre- og femretters menyer. Kombinerer dere dette med en teaterforestilling atpåtil, har dere en helaften.

Her finner du byens beste gatemat

Veronika lar seg inspirere av pinup-looken: - Jeg gir blaffen i mote