Mat fra hagen

Mat fra hagen tar det grønne konseptet sitt på alvor og har tatt med seg hagen inn i kafeen. Langs hele veggen står potteplanter, palmetrær og sitroner på utstilling. Stoler og bord ser nesten ut som utemøbler, og har en simpelhet som passer konseptet. Når sola titter inn ser kafeen ut som et drivhus, og både besøkende og planter kjenner på drivhuseffekten. På hylla innerst i lokalet fins urter og hvitløkklaser, og på gulvet står kurver med råvarer. Trekassene med bananer og ingefær, og høygaffelen som er lent mot veggen, gir et friskt og sjarmerende inntrykk. Du får følelsen av å være på en gårdsplass hvor alle grønnsaker dyrkes lokalt og matretter lages fra bunn.

Fairytale

Denne kafeen har gått fra cupcakes til kaker og fra prinsesserosa til gråe vegger. I taket henger det et titalls lamper, og i vinduet henger det stjerner. «Prinsesse-looken» henger fortsatt litt igjen i møblene, med store komfortable stoler som kan minne om troner. Daglig leder Christina Ekseth forteller at dagens innredning er en kontrast til det forrige konseptet, da det rosa gjenspeilet cupcaksene i stor grad, men ettersom kafeen ønsket å satse mer på lunsj og mat måtte de gjøre en konseptendring. Fargene går nå i svart, grått og kobber, mens møblene er lyse. I hylla i enden av rommet står det potteplanter og bøker, og på alle bord er det plassert telys. Den rene innredningen passer godt med de fargerike kakene som serveres.

Bare blåbær

En neonlilla stråle møter deg ved bardisken, som også er lagt med mørke- og lyseblå fliser. På veggen fins alle farger fra blått grønt og rødt, som utgjør et stort maleri bak bardisken. Møblene kommer i alle fasonger og farger, og består av store sofaer, stoler og runde bor. I taket henger en stor lysekrone, og innredningen er en miks av klassisk og destruktiv. Spritflaskene bak bardisken fungerer som en innredning i seg selv, med det lilla lyset som skinner gjennom glasset. Stemningen er mørk i den innerste kroken, men du finner også lyse hjørner ved de store vinduene. Hele rommet er en eneste stor kontrast i farger og stemning, og innredningen har et 70-tallspreg over seg.

Bakklandet Skysstasjon

Innenfor den skeive oransje fasaden finner du byens mest hjemmekoselige kafelokaler. Puter med broderier, duker med blomstermøster og porselen på hylla er noe av det som gir lokalene en gammeldags og hjemmekoselig stil. Både maten og servise er en blanding av Trondheim, Danmark og gamledager, ettersom eieren er en danske, gift med en trønder. Bygget er fredet og har et gammeldags preg, og eieren har dermed bygd videre på dette hjemmekoselige konseptet. Kafebesøket føles som en tidsreise og det er som å komme inn i bestemors stue med klokkestrenger og broderier. Interiøret er nesten museumssaktig, da eieren har samlet på flere av gjenstandene gjennom mange år: i hjørnet ved inngangen finner du en pikekjole fra 1800-tallet, og i neste rom et eldgammelt Trondheim-skilt.

Cafe le frere

Brunt, men hjemmekoselig. Interiørfargen gjenspeiler det kafeen er mest opptatt av, nemlig kaffe. Her får du den mørke drikken importert fra Afrika og Latin Amerika, og hvis du er ekstra entusiastisk kan du kjøpe egne håndtraktere. Innredningen består hovedsakelig av tre: tregulv, trebar, trevegg, trebord og trestol. I et hjørne av kafeen står det bord og stoler som kunne vært bestermors og bestefars salonginnredning. På veggen henger det nostalgiske bilder av nordmenn på skitur i skogen og gamle biler og bydeler. Innredningen gir et gammelt, men hjemmekoselig inntrykk.

Dette er Trøndelags mest inspirerende matkontoer på Instagram