Nordmenn er blant verdens mest kaffetørste mennesker. Er du en av dem som ikke klarer deg uten en kopp kaffe om morgenen, har du garantert lest at det ikke er bra for deg. For, det mangler tross alt ikke påstander om at kaffe gir stygge tenner og dårlig hud.

Nå viser en ny studie at du kanskje kan nyte kaffen med god samvittighet - mye tyder nemlig på at kaffe til og med kan gjøre huden bedre.

Forskere fra Stanford University som har nemlig funnet ut at koffein kan bekjempe tegn på aldersrelatert inflammasjon: altså forebygge rød og gusten hud, skriver Cosmopolitan, som først omtalte undersøkelsen.

Kan ha antiage-effekt

Etter hvert som vi blir eldre, øker graden av inflammasjon, men koffein kan muligens bidra til å redusere problematikken.

Forskningen er basert på analyser av hundre tilfeldig utvalgte personer. Resultatet viser at jo mindre koffein testpersonene inntok, jo mer sannsynlig var det at de ble rammet av inflammasjon.

Studien er langt fra den første som har konkludert med at kaffe kan ha antiage-effekter. Flere anerkjente hudleger har tidligere snakket varmt om kaffens antiage-effekt:

- Det er mange påstander der ute om kaffens egenskaper. Noen er basert på vitenskap, andre ikke. Faktorer som er involvert i kaffes anti-aging armamentarium faller i to kategorier: koffein og antioksidanter, har dermatolog Jessica Krant ved SUNY Downstate Medical Center tidligere uttalt til Fox News.

Ingen vidunderkur, men...

Hudlege Vicky Rapaport forteller også til Fox News at kaffen er hyllet for sine antioksidanter.

- Antioksidanter og koffeinmolekylet bidrar til å reparere cellebeskadigelse og har i tillegg en antiflammitorisk effekt. Det kan bidra til å redusere utseendet på fine linjer, pigmenterinhg og saggy hud. Det kan selvfølgelig ikke stille klokka tilbake, men det kan gi en liten gevinst.

Hvis morgenkaffen deg økt energi, er det altså ingen grunn til å avskrive den riktig ennå.