I mai skrev vi at vegetar-restauranten Mat fra Hagen har fått dobbelt så store lokaler og uteservering på Bakklandet.

Nå vokser de seg enda større. I løpet av året kommer deres første spisested i Oslo.

- Vi har funnet lokaler på St. Hanshaugen, og vi satser på åpne i begynnelsen av høsten, sier Hagen-gründer Richard Nystad.

Følg trd.by på Facebook

- Føltes rett

Det var i oktober 2014 at Mat fra Hagen så dagens lys på Bakklandet. Siden den gang har de også åpnet lokaler i Midtbyen og et matstudio i Ilsvika hvor de eksperimenterer med forskjellige råvarer, har events og matkurs. Nå er det altså Oslo som står for tur.

- Vi er jo en kreativ gjeng, som liker å tenke fremover. Oslo er noe vi har drømt om i over 10 år, men det var nå det føltes rett å ta det steget. Det er mye spennende som skjer på matfronten der nå, og vi har brukt lang tid på å finne de rette lokalene, sier Nystad.

- Konkurransen blir nok litt tøffere i hovedstaden?

- Det blir nok en del konkurranse, ja. Men vi har en mentalitet om at konkurranse er bra, svarer han.

- Her skal vi være

Han forteller at de har satt seg flere mål for den nye spiseplassen på St. Hanshaugen. Men akkurat nå er det én ting som står i fokus.

- Først må vi finne de rette folkene i Oslo. Folk med «passion» og som som kan videreføre Hagens visjoner, sier Nystad.

Deretter kommer de mer praktiske tingene.

- Også må vi selvsagt få på plass varer og inventar. Vi er allerede i dialog med lokale bønder, som forhåpentligvis skal levere varer til oss, sier han.

Selv om Oslo står for tur, så sier Nystad at de ikke kommer til å glemme hvor Hagen-frøet først ble sådd.

- Nei, selvfølgelig ikke. Det var her i Trondheim det hele startet, og her skal vi være, sier Nystad, og legger til:

- Vi satser stort på snapchat og YouTube som markedsføring fremover. Dere kan følge nyetableringen i Oslo og vår festivalsommer via snapchat: matfrahagen.

Her er Trondheims første matvogner