I mai skrev vi at vegetar-restauranten Mat fra Hagen har fått dobbelt så store lokaler og uteservering på Bakklandet.
Nå vokser de seg enda større. I løpet av året kommer deres første spisested i Oslo.
- Vi har funnet lokaler på St. Hanshaugen, og vi satser på åpne i begynnelsen av høsten, sier Hagen-gründer Richard Nystad.
- Føltes rett
Det var i oktober 2014 at Mat fra Hagen så dagens lys på Bakklandet. Siden den gang har de også åpnet lokaler i Midtbyen og et matstudio i Ilsvika hvor de eksperimenterer med forskjellige råvarer, har events og matkurs. Nå er det altså Oslo som står for tur.
- Vi er jo en kreativ gjeng, som liker å tenke fremover. Oslo er noe vi har drømt om i over 10 år, men det var nå det føltes rett å ta det steget. Det er mye spennende som skjer på matfronten der nå, og vi har brukt lang tid på å finne de rette lokalene, sier Nystad.
- Konkurransen blir nok litt tøffere i hovedstaden?
- Det blir nok en del konkurranse, ja. Men vi har en mentalitet om at konkurranse er bra, svarer han.
Credo-gründer starter nytt fast food-konsept
Her åpnet det en ny amerikansk-inspirert isbar
- Her skal vi være
Han forteller at de har satt seg flere mål for den nye spiseplassen på St. Hanshaugen. Men akkurat nå er det én ting som står i fokus.
- Først må vi finne de rette folkene i Oslo. Folk med «passion» og som som kan videreføre Hagens visjoner, sier Nystad.
Deretter kommer de mer praktiske tingene.
- Også må vi selvsagt få på plass varer og inventar. Vi er allerede i dialog med lokale bønder, som forhåpentligvis skal levere varer til oss, sier han.
Sabor blir Sabrura
Selv om Oslo står for tur, så sier Nystad at de ikke kommer til å glemme hvor Hagen-frøet først ble sådd.
- Nei, selvfølgelig ikke. Det var her i Trondheim det hele startet, og her skal vi være, sier Nystad, og legger til:
- Vi satser stort på snapchat og YouTube som markedsføring fremover. Dere kan følge nyetableringen i Oslo og vår festivalsommer via snapchat: matfrahagen.