Det mangler jo ikke på veiledninger, oppskrifter og annen kostholdspropaganda i dagens digitale verden, men for mange blir det rett og slett for mye. Overveldet av det hele, og i redsel for å gjøre noe feil, gir mange opp før de har begynt.

Men trenger det egentlig å være så vanskelig?

Følg trd.by på Facebook!

1. Tenk på mat som drivstoff

Det viktigste er at du gir kroppen riktig drivstoff: næringsrik og ren mat. Det gir overskudd og energi, du blir en bedre versjon av deg selv. Et balansert kosthold, gir en sunn og frisk kropp, rett og slett.

2. Ha det gøy

Ikke ta ting for langt med en gang, da blir det uoverkommelig. Ta det stegvis, finn ut hva du liker og hva du syns er gøy. Du skal leve lenge, dette gjøres ikke på noen dager. Bruk gjerne et år, endre litt og litt, så ser du hvor bra det er for kroppen din.

3. Gjør noe bra, alt trenger ikke være perfekt

Om skal på stranden å grille, så tar du kanskje med noen pølser. Men lag din egen potetsalat for eksempel, så har du noe som er bra. Ikke tenk at alt skal være perfekt med en gang.

LAG DEN SELV: Kjøp gjerne pølsene, men potetsalaten kan du enkelt lage selv - og garantert sunnere - enn den du får i butikken. Foto: NTB Scanpix

4. Tenk økonomisk – planlegg menyer

Lag gjerne ukesmenyer, da får du utnyttet alle råvarene du kjøper mens de er ferske, og du sparer på utgifter. Lag gjerne sesongbaserte menyer, planlegg etter hvilke råvarer som er tilgjengelige.

5. Bruk lokale råvarer

Det finnes fantastiske råvarer rett i nærheten. Finn ut hvilke gårder i lokalområdet som dyrker økologisk, og du kan dra dit og kjøpe direkte av bonden. Det er både en hyggelig måte å handle på, og du får de aller beste matvarene.

6. Dyrk litt selv

Kjøp noen urteløker og plant i krukker på terrassen eller ute i hagen. Da har du tilgang på urter til matlagingen i lang tid, og det er dessuten både dekorativt og morsomt å holde på med. Dette er spisbar medisin, og setter nydelig smak på maten.

7. Let på de små butikkene

Kjøp økologiske ingredienser på de lokale, små butikkene eller helsekostbutikker. På Debio finner du dessuten en oversikt over økologiske produsenter.

Her får du 9 smarte tips for å redde miljøet!

Avhengig av sukker? Slik blir du kvitt søtsuget!