Det er mange spennende og varierte arrangementer denne helga, og her har vi med tolv av dem. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

Kosmorama

Hvor: Prinsen Kino

Når: Mandag 5. mars til søndag 11. mars

Premieren på «Trondheimsreisen», en historisk dokumentar om utviklingen av Trondheim fra 1900 til 1980-tallet, er kanskje den aller mest imøtesette under årets Kosmorama. Foto: Filmweb

Kosmorama er Midt-Norges største filmfestival, og denne uka kan du se hele 80 filmer fra hele verden på Prinsen Kino. I tillegg arrangeres quiz, fest, samtaler med regissører og generell god festivalstemning. Les mer på trd.events!

På lørdag klokken 19.00 blir det utekino i bakgården til Cafe Ni Muser! Sist gang det ble arrangert utekino her, dukket rundt 700 mennesker opp for å se «Alene Hjemme». Og denne lørdagen? Jurassic Park! Arrangementet er åpent for alle og har fri inngang.

Kurdisk uke i Trondheim

Hvor: Hele byen

Når: Torsdag 8. mars til torsdag 15. mars

Trondheim og Trøndelag er hjem til tusenvis av kurdere - med ulik bakgrunn, ulik tilpasning, og alle stolte av sin kurdiske identitet. I løpet av uka vil det være filmer under Kosmorama som skildrer kurdisk virkelighet, foredrag, utstillinger av bøker på kurdisk og mye mer! Les mer på trd.events.

Radioresepsjonen

Hvor: Studentersamfundet, Storsalen

Når: Torsdag, klokken 22.00

Gutta i Radioresepsjonen kommer til Samfundet! Foto: Trond Oldertrøen

Gutta bak Norges mest populære radioprogram, Radioresepsjonen, kan oppleves live her i Trondheim nok en gang - og det på selveste kvinnedagen! Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen innter Storsalen.

NB: Billettene er utsolgt, så her må du høre med nære og kjære om de har en billett til overs!

Vorspiel Vinterbadefestivalen

Hvor: Sjøbadet

Når: Fredag, klokken 17.00 til 19.00

Sjøbadet fra en (litt kjip) sommerdag i fjor sommer. Foto: Peter Breivik

Her blir det vorspielbading med varm drikke! Midtnorsk Fortellerforum vil levere egnede fortellinger i badstua, og det blir musikk og dans også! Les mer på trd.events.

Du skal høre mye

Hvor: Olavshallen

Når: Fredag, klokken 19.00 til 20.00 og 21.30 til 22.30

Tore Skoglund og makker Trond Myhre presenterte hundrevis av gjester og tusenvis av historier. De har latt seg overtale til en historisk gjenforening, og har samlet musikere og fortellere - i kjent rorbu-stil. Denne kvelden er gjestene Tor Hamnes, Bjørn Wirkola, Hanne Alsta, Hans Roger og Selnes Mossa. Les mer på trd.events!

Chand + Following Bob

Hvor: Nidelven Bar & Scene

Når: Fredag, fra klokken 21.00

Chand spiller konsert i Trondheim fredag. Foto: Mariann Dybdahl

Namsosartisten Chand, Norges første X-faktorvinner, spiller opp til konsert på fredag! Med seg har han også Following Bob (Vegard Leirvik Nesset), en veletablert sanger og låtskriver - som blant annet har vært deltaker i TV-programmet The Voice på TV 2. Les mer på trd.events.

OnklP & De Fjerne Slektningene + Joddski

Hvor: Byscenen

Når: Fredag, 22.00 (dørene åpner 21.00)

OnklP & De Fjerne Slektningene kommer til Byscenen fredag. Foto: Ole K

OnklP & De Fjerne Slektningene er kjent for sine sagnomsuste konserter og sceneshow. Nå er de på norgesturné igjen! De har toppa laget og har med ferske låter i bagasjen. Aldersgrensa er 18 år.

Matoma

Hvor: Studentersamfundet, Storsalen

Når: Fredag og lørdag, klokken 22.00

Matoma spiller to konserter på Samfundet i helga! Foto: Pressefoto

Matoma kommer tilbake til stedet hvor hele eventyret startet! Han velger å avslutte verdensturneen sin i Trondheim. Konserten skal forøvrig spilles samme dag som han slipper sitt nye album, «One in a million».

NB: Billettene ble utsolgt på et blunk, og ekstrakonserten på lørdag er også utsolgt. Her må du finne en snill sjel som har en billett til overs!

Trøndersk CD & Platemesse

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag, klokken 11.00 til 16.00

Er du en ihuga elsker av vinyl, CD og annet musikkrelatert snadder? På Byscenen denne lørdagen arrangeres Midt-Norges største markedsplass for både nytt og brukt - i alle prisklasser og sjangre. Les mer på trd.events!

Serieåpning i Eliteserien: Ranheim - Brann

Hvor: Extra Arena

Når: Lørdag, klokken 18.00

Gutta på Ranheim er klare for serieåpning på hjemmebane mot Brann. Her fra treningsleir i Marbella. Foto: Richard Sagen

Det er tid for seriestart! Årets første kamp i Eliteserien sparkes i gang på Extra Arena når Ranheim tar i mot Brann.

Honningsvågrevyens Jubileumsshow

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag, klokken 19.00 til 21.00

For hele 50 år siden startet Finn Arild Selnes sin karriere på scenen, og Frank Arne Olsen gar nå holdt på i 20 år. Da er det tid for jubileum! Her skal det letes frem mange publikumsvinnere fra arkivene. Les mer på trd.events!

Meet Snowden

Hvor: Studentersamfundet, Storsalen

Når: Søndag, klokken 18.00 til 20.00

For noen er Edward Snowdens navn knyttet til forræderi. For andre er han en menneskerettighetsaktivist som har risikert liv og karriere for å avsløre til hvilken grad vi blir overvåket.

Fra asyl i Russland er Snowden denne kvelden med via Skype, for å snakke foran et live publikum!

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no