Trondheim kan være en populær feriedestinasjon for de som har lyst til å dra på en helgetur for litt shopping. Byen vokser hvert år og er Norges tredje største by. Studene kaller det sitt hjem og det er mye å finne på i bartebyen.

Les hva turister og andre som oppsøker severdigheter i Trondheim foretrekker mest lenger ned i saken!

May Britt Hansen er reiselivsdirektør i Visit Trondheim, og forteller at det kommer mennesker fra hele verden til Trondheim. Det kommer flest fra Sverige, Tyskland, Storbritannia og USA for å oppleve Trondheim.

Det er mye å se og gjøre i Trondheim. Foto: Visit Trondheim

De mest populære destinasjonene er Nidarosdomen, Bakklandet og gåturer i Trondheim sentrum. Nå i det siste har de også sett at mange vil ta trikken opp mot Lian for å gå turer.

- Det er flere og flere turister som ønsker å være aktiv når de kommer og til Trondheim. Derfor er gåturer, kaiaktur og sykkeltur ofte populære aktiviteter, sier Hansen.

Hos reisenettstedet Tripadvisor har de listet opp ti severdigheter og aktiviteter som ligger på topp blant tilreisende i Trondheim.

1. Ringve Museum

Når du tar deg turen til Ringe Museum får du gleden av å utforske over 2000 musikkinstrumenter. Instrumentene kommer fra hele verden. Bygningen ble bygd på 1700-tallet og var barndomshjemmet til sjøhelten Petter Wessel «Tordenskjold».

Ringve Museum tar førsteplassen på Tripadvisor. Foto: Jens Petter Søraa

- Fint og vakkert, en plass som alle som bor eller besøker Trondheim må besøke, skriver «Simen-Ismannen» til nettstedet.

2. Bakklandet

Bakklandet befinner seg langs Nidelven, øst for Trondheim sentrum og Nidarosdomen. Bydelen kom til tidlig på 1600-tallet og karakteriseres av trehusene og smale gater. Rett ved Gamle Bybro finnes det et utvalg kafeer og restauranter.

Bakklandet er den nest mest populære severdigheten i Trondheim. Foto: Christine Schefte

- Det var riktig hyggelig å bare spasere i disse gamle gatene, uten å bli forstyrret av biltrafikk. Det finnes også mange små kaffebarer og kroer den en få seg en matbit også, skriver «Vidar A» i en anmeldelse til Tripadvisor.

3. Nidarosdomen

Olav den helliges gravkirke er gjerne et av Trondheims kjennetegn. Nidarosdomen er pen å se på, men du kan også få omvisning inne i domkirken.

Tredje på listen er Nidarosdomen midt i Trondheim sentrum. Foto: Kai Kristensen

- Nidarosdomen er slående vakker på utsiden, men enda bedre på innsiden, skriver «Edda D» i en anmeldelse.

4. Turer i Bymarka

Hvis du trenger en pause fra bylivet, er Bymarka bare 20 minutter unna sentrum. Foto: Richard Sagen

Hvis du har lyst til å komme deg ut av bykjernen og puste litt frisk luft er Bymarka en fin destinasjon. 20 minutter fra sentrum finner du flotte turopplevelser som alle kan være med på.

5. Trøndelag folkemuseum

På femteplass ligger museet på Sverresborg, som har samlinger avbygninger, gjenstander, arkivmateriale og historisk fotoarkiv. Museet arrangerer også en hel rekke med arrangementer, om det enten skulle være noe knyttet til påska, 17. mai, eller noe uanhengig av høytider.

Trøndelag folkemuseum er idyllisk, sommer som vinter. Foto: Ivar Mølsknes

- Skal du ha en avslappende stund og oppleve gamle bygninger, er det ikke langt fra sentrum og opp til Sverresborg, skriver «Per-Arne E» på nettstedet.

6. Vitensenteret i Trondheim

På dette museumet får du eksperimentere med matematikk, naturvitenskap og teknologi. Her får du leke deg til kunnskap og passer for både vokse og barn.

Lære om vitenskap gjennom å leke på Vitensenteret. Foto: Frank Lervik

- Like interessant for både ung og gammel, skriver «Vidar A».

7. Gamle Bybro

Ta deg en gåtur gjennom Trondheim over denne den kjære bybrua. Foto: Christine Schefte

Den gamle brua går over Nidelva mellom Bakklandet og Kjøpmannsgata. Brua ble lagd i 1681 og er en kjent karakteristikk for Trondheim.

8. Rockheim

For å oppleve musikkhistorie kan du ta turen til Rockheim. Foto: Privat

Det nasjonale museet for populærmusikk finner sted i Trondheim og har navnet Rockheim. Museet tar vare på, og videreformidler ppoulærmusikk fra 1950-tallet fram til i dag. Her får du skiftende utstillinger, tidstunnell og opplevelsesrom for å nevne noe.

9. Kristiansten Festning

Festningen ble bygd i 1681 og ble brukt av militære styrker til å kontrollere hvem som kom inn til byen. Her finnes det aktiviteter, arrangementer og servering. Du kan også leie festingen.

For utsikt over hele Trondheim kan du ta deg turen til Kristiansten Festning. Foto: Christine Schefte

- Fott oversikt over Trondheim, skriver «Millebarnet» i en anmeldelse på nettsiden.

10. Erkebispegården

Rett ved Nidarosdomen finner du Erkebispegården, som er Norges eldste ikke-religiøse steinbygg.

Riksgaliene i Erkebispegården. Foto: Frank Lervik

Den ble bygd som erkebiskopens bolig for over 800 år siden. I Museet Erkebispegården kan man se mange spennende arkeologiske funn fra Erkebispegården - som gir et innblikk i livet i Nidaros i middelalderen.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no

Denne artikkelen er publisert hos Trd.by tidligere, men er oppdatert og deles på nytt til glede for nye lesere.