1. Elv: Oslo har Akerselva. Skitten, brun og sørgelig. Vi har Nidelva - vakker, badende i solskinn og med sin helt egne sang. Stem i nå, alle sammen!

2. Folkene: Trøndere er morsomme, utadvendte og lett å bli kjent med. Oslofolk er ikke noe av det nevnte.

3. Dialekten: Oslofolk har jo ikke dialekt, ifølge dem selv. Man kan kanskje ikke si at trøndere har verdens vakreste dialekt, men størsteparten av oss kan i alle fall uttale kj-lyden riktig. Bare det i seg selv er verdt et punkt.

4. Maten: I Oslo har de fancy sushi, økologisk lunsj på hvert hjørne, smoothie med alskens frukt og grønnsaker. Det har Trondheim også, men i tillegg har vi Sodd. 4-0 til Trondheim, der altså.

5. Sentrum: Trondheim har kjøpesenter, gågate og alt det der som Oslo også har. Vi har ikke slott, men vi har Tyholttårnet. Oslo har derimot ikke Bakklandet, og ingenting slår en søndagskaffe i sola der mellom brostein og gamle hus

6. Arkitektur: Operaen er sikkert vel og bra, men det er en grunn til at turister kommer for å se Nidarosdomen. Kun i Trondheim!

7. Bergensere: Det er langt færre bergensere i Trondheim enn i Oslo. Tolk det som du vil.

8. Trafikk: I Oslo står trikken titt og ofte. Det skjer så og si aldri i Trondheim! Og her går togene, også. Sett på makan, Oslofolk.

9. Sykkel: Trondheim har sykkelveier, i likhet med Oslo. Men i Trondheim har vi også sykkelheis! Dermed kan vi sykle oppover uten å bli dyvåte i svette. Det er luksus, det!

10. Fotball: Ja, dette punktet måtte komme. Trondheim har jo landets beste fotballlag, så det sier seg selv.

11. Dresscode: I Trondheim kan du gå på byen i skinnvest uten å få rare blikk eller å bli anklaget for å være sadomasochist eller MC-medlem.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no

Denne saken er tidligere publisert hos Trd.by, men tas frem igjen til glede for nye lesere.