– Vi har pusset opp, malt og dekorert helt nytt. Det har blitt en ny stemning i lokalene, sier daglig leder Ida Seehuus.
Lørdag var det åpningsfest på det nye utestedet «Trondheim Mekaniske».
De som husker Trondhjems Mekaniske Værksted blir kanskje ikke overrasket av å høre at utestedet ligger nettopp der i TMV-kaia. Nærmere bestemt i bygget til Dokkhuset i Dokkparken 4.
Åpner nytt utested for 18-åringer: – Vil rekke ut en hånd
Åpner snart
Navnet på utestedet er en hyllest til det gamle verftet, som ble lagt ned i 1983.
Ordet «mekanisk» har vært med på å inspirere valg av interiør, meny og konsept på det nye utestedet.
– Det har vært restaurant på Dokkhuset før, men vi ønsket å lansere noe nytt, eget og mer håndfast. Når du går forbi her, så ser det ganske mørkt ut. Vi vil vise at «hei, her skjer det noe, kom inn», sier Seehus.
Nå lyser et neonrødt skilt med bokstavene «Trondheim Mekaniske» på bygget.
Fra og med onsdag 8. november blir det mulig å få i seg både mat og drikke i lokalet etter klokken 16.00.
– Jeg blir aldri lei fulle folk
Rolig utested
Seehus var med på å starte opp Hector på Solsiden i 2020 og har vært driftsleder der frem til overgangen til Dokkhuset 1. juni i år.
Trondheim Mekaniske skal riktignok skille seg ut fra den meksikanske restauranten, ifølge Seehuus.
– Jeg synes det mangler et litt «voksent» sted her på Solsiden. På langrekka er det mye fest og god stemning, men jeg har savnet et lunt sted der man kan nyte en cocktail i rolige omgivelser. Det håper vi å tilby her.
Hektiske dager
I dag teller de fem ansatte på utestedet. Seehuus er både daglig leder og kjøkkensjef – og så langt den eneste som står for maten.
– Hva skjer hvis du blir syk?
– Vi blir ikke syke i serveringsbransjen, sier hun spøkefullt.
– Nei da, vi har planer om å ansette flere etter hvert, men vi må se hvordan utestedet blir tatt imot først.
Barsjefen, som står for drinkmenyen, har tidligere vært assisterende barsjef på Britannia, mens restaurantsjefen kommer fra Una på Solsiden.
Vurderer økte aldersgrenser på utesteder i Trondheim
God respons
Lørdag 4. november hadde de en lukket åpningsfest for bekjente.
Seehuus forteller at de fikk positive tilbakemeldinger fra familie og venner, men hun er spent på hva resten av Trondheims befolkning vil synes.
– Jeg håper vi kan skape en lun og god stemning med kvalitetsmat, drikke og god musikk.
Menyen består blant annet av koreansk popkorn-kylling, krabbetoast og syv spesialdrinker.
Ny pizzakjede åpner i Trondheim
DJ i helger
Utestedet skal fortsette å samarbeide med Dokkhuset, så det blir servering i tråd med konserter og arrangementer i lokalet.
I helgene skal det være åpent til klokken 02.00 og DJ på kveldstid.
– Vi vil appellere til litt mer voksne kunder. Det skal være roligere og kanskje ikke så mye party som mange av de andre utestedene på Solsiden.