– Vi har pusset opp, malt og dekorert helt nytt. Det har blitt en ny stemning i lokalene, sier daglig leder Ida Seehuus.

Foto: Emelie Kjærnli

Lørdag var det åpningsfest på det nye utestedet «Trondheim Mekaniske».

De som husker Trondhjems Mekaniske Værksted blir kanskje ikke overrasket av å høre at utestedet ligger nettopp der i TMV-kaia. Nærmere bestemt i bygget til Dokkhuset i Dokkparken 4.

Et gulv av glass gjør det mulig å se pumpa fra det originale bygget. Foto: Emelie Kjærnli

Åpner snart

Navnet på utestedet er en hyllest til det gamle verftet, som ble lagt ned i 1983.

Ordet «mekanisk» har vært med på å inspirere valg av interiør, meny og konsept på det nye utestedet.

Skiftenøkler, stålrammer og kobberdetaljer preger interiøret. Foto: Emelie Kjærnli

– Det har vært restaurant på Dokkhuset før, men vi ønsket å lansere noe nytt, eget og mer håndfast. Når du går forbi her, så ser det ganske mørkt ut. Vi vil vise at «hei, her skjer det noe, kom inn», sier Seehus.

Nå lyser et neonrødt skilt med bokstavene «Trondheim Mekaniske» på bygget.

Foto: Emelie Kjærnli

Fra og med onsdag 8. november blir det mulig å få i seg både mat og drikke i lokalet etter klokken 16.00.

Rolig utested

Seehus var med på å starte opp Hector på Solsiden i 2020 og har vært driftsleder der frem til overgangen til Dokkhuset 1. juni i år.

Trondheim Mekaniske skal riktignok skille seg ut fra den meksikanske restauranten, ifølge Seehuus.

Foto: Emelie Kjærnli

– Jeg synes det mangler et litt «voksent» sted her på Solsiden. På langrekka er det mye fest og god stemning, men jeg har savnet et lunt sted der man kan nyte en cocktail i rolige omgivelser. Det håper vi å tilby her.

– Dette må være den fineste utsikten over Solsiden blant utestedene her, sier Seehuus. Foto: Emelie Kjærnli

Hektiske dager

I dag teller de fem ansatte på utestedet. Seehuus er både daglig leder og kjøkkensjef – og så langt den eneste som står for maten.

Foto: Emelie Kjærnli

– Hva skjer hvis du blir syk?

– Vi blir ikke syke i serveringsbransjen, sier hun spøkefullt.

Foto: Emelie Kjærnli

– Nei da, vi har planer om å ansette flere etter hvert, men vi må se hvordan utestedet blir tatt imot først.

Barsjefen, som står for drinkmenyen, har tidligere vært assisterende barsjef på Britannia, mens restaurantsjefen kommer fra Una på Solsiden.

De fleste vegger er dekorert med verk fra trondheimskunstner Anya Magnussen. Foto: Emelie Kjærnli

God respons

Lørdag 4. november hadde de en lukket åpningsfest for bekjente.

Seehuus forteller at de fikk positive tilbakemeldinger fra familie og venner, men hun er spent på hva resten av Trondheims befolkning vil synes.

Utestedet er delt inn i en første- og andreetasje. Foto: Emelie Kjærnli

– Jeg håper vi kan skape en lun og god stemning med kvalitetsmat, drikke og god musikk.

Menyen består blant annet av koreansk popkorn-kylling, krabbetoast og syv spesialdrinker.

Foto: Emelie Kjærnli

DJ i helger

Utestedet skal fortsette å samarbeide med Dokkhuset, så det blir servering i tråd med konserter og arrangementer i lokalet.

Utestedet har også en takterrasse. Foto: Emelie Kjærnli

I helgene skal det være åpent til klokken 02.00 og DJ på kveldstid.

– Vi vil appellere til litt mer voksne kunder. Det skal være roligere og kanskje ikke så mye party som mange av de andre utestedene på Solsiden.

Foto: Emelie Kjærnli