Tripadvisor:

På toppen av lista over ting å gjøre i Trondheim finner vi Nidarosdomen, selvfølgelig. Etter følger Bybrua, Rockheim , Kristiansten festning og generelt de mest aktuelle turiststedene.

En av Tripadvisors brukere fra Australia sier dette om Nidarosdomen:

Foto: Skjermdump

På 19. plass ligger faktisk en relativt ny aktivitet i Trondheim, «escape rooms», som Jarle Kvåle åpnet sammen med noen kompiser i fjor. Det hele går ut på at en gjeng på mellom to og seks personer blir stengt inne på et rom, og må løse oppgaver, koder og samle nøkler for å komme seg ut.

En turist fra England skriver følgende om aktiviteten:

Foto: Skjermdump

Følg trd.by på Facebook

Turistinformasjonen i Trondheim er tydeligvis også veldig populær, for den ligger på 14. plass over ting å gjøre i byen. Turistinformasjonen har mye informasjon, skriver en fornyød bruker.

Foto: Skjermdump

På lista over de beste restaurantene i Trondheim finner vi To Rom og Kjøkken øverst. Andreplassen er derimot litt mer overraskende, for der ligger faktisk SuperHero Burger. Mange ser ut til å like at det går an å spille brettspill, nyte en pils i trivelige lokaler, og at de får servert saftige burgere.

VirtualTourist:

Igjen finner vi Nidarosdomen på førsteplassen over ting å gjøre i Trondheim, men anmelderne har også beveget seg litt utefor byens grenser. På 19. plass ligger nemlig kjøpesenteret på Hell, og det er nok mye på grunn av navnet.

En turist fra England skriver følgende:

Foto: Skjermdump

På 25. plass er «Walk and look» listet opp som en av de beste tingene å gjøre i Trondheim. Flere anbefaler folk å gå ved Nidelven, studere de flotte trebygningene og rett og slett bare ta inn alle inntrykkene som kommer ved å gå gjennom byen.

Det er tydelig at det er lenge siden noen har anmeldt utelivet i Trondheim på VirtualTourist sine sider, for på førsteplass finner vi det nedlagte utestedet Bajazzo.

Foto: Skjermdump

Lonely planet:

Den gamle guidefavoritten oppsummerer Trondheim som en flott by med mye historie. De trekker frem den store studentbestanden, som gjør at gatene visstnok yrer med liv. I tillegg har vi noen gode restauranter og caféer.

Lonely Planet skriver at du kan få med deg alt i Trondheim i løpet av en hektisk dag, men at du får mer ut av oppholdet hvis du bruker litt tid i byen.

De trekker frem blant annet Nidarosdomen (selvsagt), Sverresborg folkemuseum og Erkebispegården som de beste severdighetene i byen.

Reiseguiden lister også opp 12 spisesteder, og tre av dem utmerker seg spesielt, mener Lonely Planet: Vertshuset Tavern, Baklandet Skydsstasjon og fiskehallen i Ravnkloa.

Wikitravel:

Mye av det samme som Lonely Planet, men de ramser opp en haug med restauranter fordelt på tre prisklasser. Det aller beste/morsomste tipset er følgende:

«Any kiosk will offer pølse in a bun and/or lompe (a soft tortilla-like patty) with condiments, and it may appear to be a cheap meal, though making a habit of eating pølse at all times is strongly discouraged».

Veldig eksotisk.

Er du turist i Trondheim og har et begrenset budsjett? Da bør du prøve en pølse i brød. Men ikke hver dag, selvfølgelig. Foto: ntb scanpix

Wikitravel mener at Trondheim har et rocka natteliv, og at studentene bidrar mye med den biten. De trekker også frem at utestedene stenger relativt tidlig, dermed er det en godt utviklet nachspiel-kultur her i byen.

De skriver at Trondheim blir sett på som en by der gamle damer trygt kan vandre gjennom mørke smug. Den eneste faren du kan støte på er fulle ungdommer, som raver rundt i grupper i helgene, skriver Wikitravel og kommer med følgende råd:

- Lar du fulle folk være i fred, er det stor sjanse for at de lar deg være i fred.

GUIDE: Her kan du spille shuffleboard i Trondheim