White Guide Nordic er et slags nordisk svar på Michelin-guiden, og i november ble en ny utgave i guiden sluppet.

Adressa.no har tidligere skrevet om at Credo ble kåret til landets tredje beste restaurant, men Trondheim har flere som skiller seg ut på lista.

Lik trd.by på Facebook

Tre restauranter på lista

Guiden har tatt inn 56 norske restauranter der, Credo er Trondheims-restauranten som kommer best ut. Restauranten blir klassifisert som "Masterclass".

Credo ble kåret til Norges tredje beste restaurant. Foto: glen musk

Litt lenger ned på lista finner du To Rom og Kjøkken og Folk & Fe, som henholdsvis er på 51. og 53.-plass. De blir klassifisert som "high class".

Både Credo og To Rom og Kjøkken havnet på lista i fjor. Folk & Fe er nykommer av året.

- Det er veldig, veldig hyggelig å bli inkludert i en slik stor og anerkjent guide, sier daglig leder Stian Fjæreide i Folk & Fe.

- Vi åpnet jo i fjor, og vi føler oss fortsatt ny og lite etablert. I tillegg er snittalderen blant vi som jobber her 26 år, så da blir det ekstra morsomt, legger han til.

To Rom og Kjøkken er også med i det gode selskapet. Foto: privat

Husker du monsterpizzaen? Hils på storebroren!

- Tenker ikke på å bli med i slike guider

Representanter fra White Guide Nordic tok også turen innom restauranten i fjor, men da strakk de ikke til. Hva som er årsaken til at de nådde opp i år forklarer Fjøreide på denne måten:

- Vi har fokus på høy kvalitet og vi jobber hardt. Og så prøver vi å stikke oss litt ut, og ikke være som alle andre. Det er viktig for oss, sier Fjæreide.

Daglig leder Stian Fjæreide ved Folk & Fe er veldig fornøyd med å bli inkludert i White Guide Nordic. Foto: privat

Men han sier de ikke har ambisjoner om å ta ytterlige steg oppover på lista.

- Vi holder på som før og utvikler oss i vårt eget tempo. Vi tenker ikke så mye på å bli med i slike guider. Det får heller bli en positiv konsekvens av det vi gjør, sier Fjæreide.

Det er mange restauranter i byen. Her er en av de ferskeste, og her serveres det taco!

Her er Hellands restaurant-anbefaling