Under immatrikuleringen på NTNU på tirsdag ble det mye snakk om nordmenn, og sosiale referanser i dagliglivet i Norge, og da spesielt rettet mot utenlandske studenter.

Konferansier under immatrikuleringen, Julien S. Bourrelle, som selv er fra Canada - mente nordmenn noen ganger kan være sånn her:

Nordmenns følelsesregister basert ut fra ansiktsutrrykk. Er du enig? Foto: Nicholas Lund

Og det har han kanskje rett i, for han har oppnådd stor suksess med sine tanker og illustrasjoner i boka "The Social Guidebook to Norway" som viser nordmenn på sitt beste.. eller var det verste?

- Vanskelig å lese

Over 28.000 personer liker Facebook-gruppa «I fucking love Norway», som han står bak. Her får man et skråblikk på nordmenn og norske tradisjoner ved hjelp av Juliens opplevelser og Nicholas Lunds tegninger.

Sivilingeniøren har studert i Australia, Tyskland, New Zealand, Spania og kommer selv fra Canada. Men det var først i Norge at de kulturelle utfordringene skulle vise seg.

Lik trd.by på Facebook

- Jeg har bodd i fem forskjellige land, og Norge er det som har vært det desidert vanskelige landet å bli kjent med. Folk tenker kanskje at jeg ser norsk ut, og jeg er vant til klimaet siden jeg er kanadier, og derfor kom utfordringen med å finne meg til rette i Norge som en stor overraskelse, fortalte han til adressa.no tidligere i år.

- Bli med i forening

Under immatrikuleringen var det nettopp det budskapet han ville ut med til alle de utenlandske studentene ved NTNU.

- Nordmenn er stive først, men når man bruker litt tid skjønner man hvordan det henger sammen. Det er egentlig et veldig varmt folkeslag, mener Bourrelle.

Ny student i byen? Da er dette saken for deg!

Hans forslag til utenlandske studenter som vil integreres i den norske kulturen, var klar.

- Nordmenn er glade i faste rammer og organiserte aktiviteter. Derfor bør alle melde seg inn i en av studentforeningene, da brytes isen fort, sa Bourrelle fra scenekanten på Gløshaugen.