– Jeg synes det er rart. Vi fikk jo godkjent patentsøknaden, men så kommer DC Comics og krever at vi trekker den, sier Christopher Vrioni, en av eierne av Super Hero Burger i Trondheim.

DC Comics er en amerikansk tegneseriegigant. De krever at burgerstedet slutter å bruke både logo og navn fordi det minner for mye om en velkjent tegneseriehelt som de eier rettighetene til, nemlig Supermann.

Det er advokatfirmaet Bryn Aarflot AS som representerer det amerikanske selskapet i Norge. De ønsker ikke å kommentere saken. I en sms begrunner de det med at de har en generell taushetsplikt, og at de derfor aldri kommenterer enkeltsaker uten foregående samtykke fra klienten.

Lik trd.by på Facebook

Skremmende

I brevet som ble sendt til Vrionis advokat begrunnes kravet med at logoen både i form og farge minner om den berømte «S-in-Shield»-logoen Superman bærer på brystet, og at navnet også er valgt for å skape assosiasjoner til tegneseriekarakteren «samt goodwillen som er knyttet til den velkjente karakteren og logoen».

– Det er en skremmende situasjon å havne i, det å få et brev fra et så stort selskap. Selv om jeg tror vi hadde hatt en god sak om vi hadde gått til rettssak mot dem tror jeg ikke vi hadde vunnet. Det blir som med poker. Det spiller ingen rolle hvor god hånd du sitter med om du har ti kroner å spille med og motstanderen har ti milliarder.

– Men forstår du at de reagerer på likheten?

– Jeg forstår at det kan bli sett på som en parodi av logoen deres, og det er jo det det er. Parodier er jo ikke ulovlig.

Dyr krangel

Vrioni antar at de har måttet bruke flere hundre tusen på nye klær, logoer, annet markedsføringsmateriell og advokater i denne saken.

– Det rareste er jo at et så stort selskap går etter en liten restaurant som driver i en helt annen bransje. Vi driver jo med burgere, ikke klær og tegneserier.

Han tror ikke krangelen kommer til å gå utover omsetningen i vesentlig grad.

– Vi har jo et godt navn i Trondheim, så jeg tror kundene vil fortsette å komme. I tillegg har vi jo nektet å gi opp navnet vårt.

Han forteller at de ikke har hørt noe mer etter at de svarte at de ville bytte logoen, men beholde navnet. Nye klær er i trykken, og logoen på fasaden vil være endret i løpet av uken.

– Vi venter på at de som leverer det skal bli ferdig, og vi har endret logo på nettsidene våre. Jeg tror vi kan lage gode og populære burgere uansett navn, avslutter Vrioni.

TEST: Her får du den beste nattmaten i Trondheim

Stor guide: Her får du studentrabatt i Trondheim