Sesong 1

«Slutt å gå rundt som en jævla klisje»

Seerne fikk tidlig et inntrykk av at Noora ikke var redd for å snakke rett fra leveren, noe hun beviste første gang hun snakket med William og stod opp for Vilde. Noora gav skolens kuleste fyr en skjennepreken han sent glemte, da hun ba han slutte å gå rundt som en jævla klisje.

Halloween: samtalen med Penetrator-Chris

Eva er fra seg når hun tror at Jonas og Ingrid henger sammen bak hennes rygg. Det hele ender med tårer og klinings med Penetrator-Chris på soverommet, hvor kjæresten til Chris presterer å komme inn i rommet og gi Eva samlivsråd.

«Din jævla hore»

Skoledagen har så vidt begynt, men dramaet er allerede i gang. Eva blir slått ned av Iben i tredje klasse, som har funnet ut at kjæresten hennes, Penetrator-Chris, og Eva har klint på Halloweenfesten. To jentegjenger slår løs på hverandre, og Iben roper «Din jævla hore» til Eva før de forlater stedet.

Julegrantenningen

Isak har fortalt Eva at han er interessert i henne, og det er derfor han har stukket kjepper i hjulene for henne og Jonas. Situasjonen viser seg å være en litt annen når Noora låner Isaks mobiltelefon på skolens julegrantenning, hvor hun oppdager hva hans siste Google-søk er.

Sesong 2

Noora og Williams første kyss

Hele jentegjengen er på pengeinnsamlingsfest som The Penetrators arrangerer. Noora forteller William at hun ikke liker han, men de ender allikevel å kysse på en bro hvor Vilde har god utsikt.

«Kroppen din trenger potet»

Noora forstår at Vilde har en spiseforstyrrelse, og prøver å hjelpe henne ved å fortelle hva ulike grønnsaker inneholder. Forstår Noora Vilde så godt fordi hun har slitt med samme sykdom selv en gang?

17. mai-tale og legevakt

Det er hjerteskjærende, men lettende at Noora endelig forteller venninne om overgrepet hun har opplevd. Jentene tar henne med til legevakta og holder henne i hånden hele veien. I samme scene forstår vi at det er William som har skrevet kronikken til Nora som ble publisert i avisa den 17. mai-dagen.

Noora forteller Nikolai om den norske loven

Noora er tilbake som sitt sanne jeg og forteller Nikolai på gyllent vis hva han kan tiltales for i retten om han ikke sletter nakenbildene av henne.

Sesong 3

Even og Isaks første kyss

Det kribler i magen når Even og Isak hopper uti Evens «tantes» basseng. Blir det noe romantikk? Scenen er en klar referanse til Baz Luhrmanns film om Rome og Julie fra 1996, hvor de kysser i et basseng. Selvfølgelig blir det romantikk, og gutta har sitt første kyss.

Samtalen mellom Isak og Eskild

«Jeg er ikke sånn homo» lyder det fra Even når romkameraten Eskild kommer inn med lavendelduft. Isak lærer fort at man skal være forsiktig med å slenge med leppa om feminine homofile.

Da Even løper naken fra Oslo Plaza

For første gang får vi et innblikk i Evens psykiske plager. Han får ikke roen i kroppen, og springer ut fra hotellet uten klær. Isak møter kjæresten til Even, som gir han en stor skyllebøtte.

Isak og Even møtes ved benken

Isak møter moren og faren i kirken for en konsert. Når Nils Bech begynner å synge er det hjerteskjærende, sørgelig og vakkert på en gang. Isak drar for å finne Even, og treffer han på benken hvor de møttes for første gang.

Sesong 4

Skrelle gulerøtter

Denne sesongen av skam har gjort det sexy å skrelle gulerøtter. Gulerøttene er en gjentagende referanse gjennom sesongen, og dukker opp både når Sana lager mat, når moren hennes kokkelerer og når Noora spiser lunsj.

Når alt går galt på

Alt lover til å bli en bra kveld når store deler av Nissen videregående samles til fest og karaoke, men dette er kvelden alt går galt. Sana og Noora krangler, Sana ser Noora kysse Yousef, overhører at Pepsi Max-gjengen vil kaste henne av bussen, og gjengen til broren hennes banker opp Isak.

Samtalen mellom Isak og Sana

«Homsen og muslimen. Hvem skulle trodd?», sier Isak til Sana, etter de har pratet om at nordmenn er rasister, men at det er greit med dumme spørsmål.

Sana møter Yousef før han drar til Tyrkia

Sana bestemmer seg endelig for å spørre Yousef om han vil treffes. Når de møtes er det smil, latter og testing av tillit. De betror seg til hverandre, og snakker om religion, mobbing, Ramadan og menneskeheten.

Eva (23) mener butikkene burde skjerpe seg

Er Karina Trondheims mest sporty på Instagram?