Slik ble testen utført:

Vi har testet tre typer iskrem på alle stedene. Vi har bedømt iskremen etter smak og konsistens. Det er også lagt vekt på utvalg og tilbehør, samt pris.

Deli de Luca

Olav Tryggvasons gate 27 Pris: 54 kr

Mye for pengene

Hurra. Her selges det iskrem fra Kulinaris også, i likhet med Cielo. Det betyr mulighet til å prøve enda flere varianter. Her blir det mangosorbet, sjokolade og vi drister oss til å prøve brunost. Det viser seg at vi har valgt riktig igjen. Sjokoladeiskremen har en utrolig god og fyldig smak av sjokolade. Hvordan får de det til? Det bare funker så bra. Mangosorbeten er frisk og smaker tydelig og ekte mango. Og du lurer kanskje på om brunost har noe å gjøre i en iskrem? Vel, det har den så absolutt. Smaken er en blanding av brunost og karamell og kan absolutt anbefales. Vi kan ikke annet enn å gi høyeste score her også. Dette blir likevel testens vinner, for her får man mye mer for pengene. Tre rause kuler med iskrem til omtrent samme pris som for et flatt beger hos Cielo. Løp og kjøp.

Terningkast: 6

Cielo

Solsiden kjøpesenter

Pris: 58 kr (Isen prises etter vekt)

Testens dyreste

Wow, for en start. Fy fader for en is, her er det vanskelig å spare på superlativene. I Cielo-baren på Solsiden Kjøpesenter selger de is fra Kulinaris, produsert på Kolbotn. Og gutta på Kolbotn kødder ikke med iskremen. Her er det ekte og autentiske smaker hele veien. Cielobaren har veldig godt utvalg av smaker og en lang rekke med strøssel. Pasjonsfruktsorbeten er frisk og fruktig, fantastisk konsistens og herlig gulfarge. Det samme med bringebærsorbeten. Og vaniljeiskremen.. Det er sånn vaniljeis skal være, dette burde være malen. Herlig gulfarge fra eggeplommer og sorte prikker av vaniljefrø og nydelig kremet konsistens. Og smaken? Den aller beste vaniljeiskremen undertegnede har smakt. Tydelig smak av eggeplommer og ekte vanilje, langt fra kjedelig, som vaniljeis kan være. Ingen tvil, dette blir full pott.

Terningkast: 6

Obs

City Syd

Pris: 28 kr

Testens billigste

Har du vært på Obs på City Syd en travel ettermiddag eller lørdag, er sjansen stor for at du har sett køen som strekker seg utenfor isbaren. Her må det da finnes noe godt. Isbaren har et ok utvalg med iskrem fra Diplom Is. Vi velger oss salt karamell, sitron og vanilje. Her får vi rause porsjoner til en veldig god pris. Dette er testens billigste iskrem. Den salte karamellen er veldig god, mens sitronisen har en litt for kunstig smak. Vaniljeisen er tam og kjedelig og strippet for ekte vanilje. En liten nedtur her altså, men vil du ha klassisk kuleis i rause porsjoner til en billig penge, så er dette stedet å avslutte helgehandelen.

Terningkast: 3

Franske Nytelser

Trondheim Torg

Pris: 48 kr

Midt på treet

Hos Franske Nytelser på Torget har de iskrem fra Hennig-Olsen i disken. Utvalget er stort med mye å velge mellom, men vi klarer til slutt å lande på daim, jordbær og banan med sjokoladebiter. Daimiskremen har en litt merkelig og tam smak, mens jordbærisen smaker trygt og godt slik vi er vant til fra tolitringene. Banan med sjokoladebiter var et spennende innslag i sortimentet. Isen smaker godt av banan og den inneholder rause mengde deilig mørk sjokolade. En positiv overraskelse. Konsistensen er fast som klassisk kuleis. Et trygt valg.

Terningkast: 4

Pasticceria Somma

Nordre Gate 4

Pris: 55 kr

Testens eneste italienske

Øverst i Nordre ligger en italiensk perle som ikke må forbigås, spesielt ikke på varme sommerdager. Her selges kremen av iskrem, den italienske gelato. Gelato er kjent for silkemyke konsistens og mye smak. Gelato lages tradisjonelt med få eller ingen eggeplommer og med mer melk enn fløte, så her er det faktisk kalorier å spare også. All gelato som serveres på Somma lages på huset, det digger vi. Det er vanskelig å velge bare tre smaker i disken med fjell av silkemyk gelato, men vi ender opp med solbær, sjokolade og vanilje. Det skulle vise seg å være helt riktig. Sjokoladeisen har en fyldig og dyp sjokoladesmak, vaniljeisen er god, men her må de se seg slått av Kulinaris sin, mer vaniljesmak hadde vært på sin plass. Solbærisen er derimot en smaksbombe, ingen tvil om at de bruker ekte og gode råvarer. Og konsistensen? Myk som fløyel. Dette var skikkelig bra.

Terningkast: 5

Simens isbar

Thomas Angells gate 14

Pris: 55 kr

Best utvalg

Simens isbar er faktisk byens eneste rene isbar. Til gjengjeld finnes det tre av dem, på Brattøra, Ravnkloa og Thomas Angells gate som vi besøkte. I likhet med Franske Nytelser selger Simen iskrem fra Hennig-Olsen. Her går vi for en kule med brownieis, en med cookie doug og en med grønn te og sitron. En salig blanding der altså. Brownieisen har chuncks med brownies, og smaker veldig godt av sjokolade og brownies, det samme med cookie dough. Iskrem med grønn te og sitron blir et helt nytt bekjentskap. Vi smaker ikke så mye av den grønne teen, men isen har frisk smak av sitron. God og fast konsistens på alle variantene. Men er man først innom Simen, anbefaler vi å prøve en av spesialitetene. Iskremsandwichen, som er iskrem klemt mellom to seige kjeks med smak av karamell og hint av kanel toppet med strøssel, er noe som bare må oppleves. Varm belgisk vaffel med iskrem er heller ikke å forakte. Her er det mye å velge mellom, det trekker opp. Er du så heldig å møte på Simen himself, kan du få med en trivelig isprat på kjøpet.

Terningkast: 5

MER MATSTOFF:

Slik lager du digge mocktails

Når kommer denne herligheten til Trondheim?

Vi gjør oppmerksom på at denne testen på ingen måte er ment å være utømmende. Har vi ikke anmeldt ditt favoritt-sted? Send oss gjerne tips på: trd.by@adresseavisen.no