Snapchat har kommet med en ny tjeneste som gi deg mulighet til å se hvor alle Snapchat-vennene dine befinner seg. Den nye tjenesten plasserer vennene dine på et kart med såkalte "actionmojis".

Nå kan du se hvem som har slettet deg på facebook

- Vi har bygget en helt ny måte å utforske verden på! Se hva som skjer, finn vennene dine og bli inspirert til å gå på eventyr, skriver Snapchat på sin egen blogg.

Valgfritt

Tjenesten har fått det høvelige navnet Snap map, eller Snapkart på norsk. For å få tilgang til Snapkart er du nødt til å oppdatere Snapchat-applikasjonen. Når du har gjort dette går du inn i "kameramodus" og kniper to fingre sammen på skjermen, på samme måte som om du skulle zoome ut på et bilde.

For deg som kanskje blir litt stresset av dette - fortvil ei. Du kan nemlig velge helt selv om du ønsker å dele posisjonen din med alle vennene dine, noen utvalgte venner, eller ingen ved å aktivere "spøkelsesmodus".

For ni måneder siden satt Michael (24) i fengsel. Nå er han avdelingsleder

Fungerer kun med aktiv app

For at posisjonen din skal kunne vises for andre snapchattere er du nødt til å åpne Snapchat-applikasjonen med jevne mellomrom. Posisjonen din oppdateres når du åpner appen, men vises kun i noen timer. Er du inaktiv for lenge på appen, vil posisjonen din på kartet forsvinne.

Our story

Du har kanskje lagt merke til "our story"-funksjonen når du trykker for å sende snaps? Ved å legge til snaps på "our story" gjør du også snappene din tilgjengelig for offentligheten. Kartet fungerer nemlig som et slags varmekart, med farger som blå, gul og rød. Disse punktene viser lokasjonen til andre Snapchat-brukere som har delt bilder eller videoer via "our story". Ved å klikke på disse sirklene kan du se snappene.

Dette krangler vi om i ferien - og slik unngår du det

Følg trd.by på Facebook