Navnet på serien vil være «Shame» i Amerika, med foreløpig plan om én sesong. Serien har fått grønt lys om innspilling i sommer, som vil vare frem til desember. Og en premiere vil vi allerede se til høsten, opplyser VG.

– Jeg tror «Shame» kommer til å få et enormt gjennomslag i USA, det finnes ikke noe lignende på TV her. Temaet er universelt, alle kan relatere til serien. Vi har jo alle vært 16 år, så det er ingen grenser for hvor stort det kan bli, sier produsenten av serien, Per Blankers, i et intervju i helgen.

Med forbrukslån og lungebetennelse åpnet Natalie (23) skjønnhetssalong: - Det tok en og en halv uke fra jeg tenkte tanken til jeg signerte kontrakt

Er dette Trondheims kuleste kafeer?

Amerikansk Isak og Even?

Alle rollefigurene som er med i norske «Skam» vil være med i den amerikanske versjonen – men typiske norske tradisjoner som for eksempel russetiden og russebuss vil endres og bli tilpasset i forhold til amerikansk kultur.

Det vil også bli en egen hjemmeside med videoklipp og kommunikasjon i sosiale medier. Det er også planer om at rollefigurene skal ha egne Instagram-profiler, som i den norske versjonen, ifølge Nyheter 24.

Det er stor usikkerhet om hvordan denne hjemmesiden skal løses med tanke på USAs ulike tidssoner.

«Idol»-gründer har kjøpt rettighetene

Den britiske produsenten, Simon Fuller, kjøpte rettighetene til amerikanske «Skam» ifjor. Han er kjent som gründeren bak «Idol» og «Skal vi danse».

Fuller har lovet at han vil være tro mot originalen og ønsker de samme kvalitetene den norske versjonen tilbyr seerne, ifølge Håkon Moslet, redaksjonssjef i NRK P3..

Den svenske produsenten Per Blankers fikk «Skam»-jobben av Fuller grunnet hans bro mellom Amerika og Skandinavia, og produsere kvalitet.

– Jeg sees vel som en bra bro mellom USA og Skandinavia. Det er vanskelig for dem her i Hollywood å forstå hvordan vi i Skandinavia kan produsere TV med så høy kvalitet for så lite penger, forklarer Blankers.

Norsk «Skam»-regissør ønsket i USA

Det har også gått rykter om at den norske «Skam»- regissøren, Julie Andem, skal ta del i den amerikanske versjonen. Blankers selv ønsker Andem i den amerikanske produksjonen.

– Det er jo Julie Andems ånd som svever over hele serien, så det kjennes som en naturlig tanke, sier han i helgens intervju med DI Weekend.

NRK har offisielt ikke bekreftet noe ennå.

– Det ble i desember kjent at XIX har sikret seg en opsjonsavtale på å produsere «Skam» i USA. Vi er nå i forhandlinger med XIX om en produksjonsavtale. Hva Julie skal gjøre til høsten er ikke avklart, sier redaksjonssjef Moslet til VG.

Dette er Trøndelags mest inspirerende matkontoer på Instagram