Halleluja! Endelig er sommeren h... eller, skulle ha vært her! Blås i det skiftende været og kos deg med maten som hører til sesongen. Trønderske matentusiaster poster fristende sommerretter hver dag på Instagram, og vi har funnet noen av våre favoritter.

Ernæringsfysiolog advarer mot protein-hype. For de fleste av oss holder det å spise "vanlig" mat

Følg trd.by på Facebook

@favorittoppskrifter

Burger er definitivt den ulitmate sommermaten! Det kan gjøre så enkelt som å kjøpe ferdigburger på Rema og slenge de rett på grillen, men legger du litt innsats til kan en burger bli rene gourmetmåltidet. Kristine fra Trondheim driver sin egen matblogg, og legger ut bilder av de herligste rettene på Instagram. Denne saftige burgeren er laget med trønderske råvarer, og får det til å romle i magen.

Hva med en frozen youhurtbar som snacks eller til dessert? Disse er også sunne, så det er bare å kose seg med god samvittighet.

10 matprofiler du bør følge på Instagram

@trinesmatblogg

Pulled pork har blitt nordmenns nye livrett - året rundt. Det tar riktignok noen timer å få ferdig kjøttet, men det er verdt det. Hva med å lage Trines friskere variant for sommeren, med sprø grønnsaker og appelsin- og chilisaus?

@bakeprosjektet

De fleste forbinder Pavlova med 17. mai, men denne kaken er fantastisk hele sommeren. Kaken er sprø og smelter i munn, og det beste - du topper den med akkurat den friske frukten og bærene du selv ønsker. Gjør som Marit Hegle bak bloggen og Instagramkontoen bakeprosjektet, og legg på litt fyldig hjemmelaget sjokoladesaus sammen med kremen som løfter pavlovaen til et helt nytt nivå.

@elinlarsen_net

Denne dama kan å lage fristende sommermat! Alt fra friske salater til pai og sushi, Elins Instagramkonto får deg til å sikle. Lei av å komme på nye retter og trenger inspirasjon? Da er dette kontoen for deg! Vi ble i hvert fall veldig sulten.

Laksesashimi er jo bare så deilig når du spiser det sammen med mango og avokado, men legger du til denne ponzusausen smaker det himmelsk.

Skralt kjøleskap?  Her er 13 smakfulle retter som du kan lage med TRE ingredienser.