I snart ett år har Miss Norway-jentene jobbet for å bli tatt ut i finalen. Lørdag 29. juli får de svar på om trøndersk sjarm er vinnermateriale. Eirin er nemlig fra Jakobsli, og Caroline fra Malvik, men studerer i Trondheim.

- Vi er de eneste trønderne som står igjen i finalen, så på finaledagen skal vi sjarmere med vår trønderdialekt, sier Eirin.

Jentene har begge brukt Trondheim som virkemiddel for å nå fram i konkurransen, for eksempel med sine presentasjonsvideoer, hvor Eirin dro rundt på flere kjent plasser i Trondheim, som Bakklandet, festningen og utsikten.

Vil fronte det de brenner for

Jentene meldte seg på for å utfordre seg selv og oppleve noe nytt. Det var en spontan avgjørelse å melde seg på for ett år siden, og ingen av dem hadde innblikk i hva konkurransen egentlig gikk ut på. Etter å ha jobbet med konkurransen i snart ett har jentene sett hvordan Miss Norway kan være et springbrett for nye muligheter.

- Det betyr mye for meg at man får muligheten til å nå ut til flere mennesker, slik at man kan fronte ting man brenner for, sier Eirin.

TRAVELT FØR FINALEN: - Denne uka har jeg vært inn og ut av døren heletiden for å ha alt på plass før jeg drar til Oslo, sier Eirin. Foto: Torstein L. Eik

Hun mener at den som fortjener å vinne er en person som kan være et godt forbilde for andre og som står for gode verdier.

- Denne personen har en positiv holdning og en fin utstråling, og har vist over tid at hun kan beherske presse samt arbeid med sponsorer og veldedighet, sier hun.

Caroline syns mange av jentene i finalen fortjener å vinne.

- Vi er så flinke og unike på forskjellig måter og vi har alle ulike styrker. Noen er overlegne med sponsorer, andre fantasiske på scenen, sier Caroline.

Sprader rundt i 12 cm høye heler

Finalen i Oslo består av flere runder hvor jentene skal sprade rundt på catwalken. Rundene består av flere antrekk, som «casual», sportstøy, bikini, cocktailkjole og aftenkjole. Jenten må også gjennom en spørsmålsrunde.

- Og alt dette foregår på 12 cm høye heler, sier Eirin.

Hvis man vinner har man bare noen måneder på å forberede seg til Miss Universe. Jentene er spente men prøver å holde nervene i sjakk.

- Å vinne hadde vært en stor ære. Det hadde betyd mye å vinne etter så lang tid med hardt arbeid for å komme til finalen, men jeg er fornøyd uansett hvordan utfallet blir. Det kommer ikke til å bli noen sure miner om det ikke er jeg som tar med kronen hjem på lørdag, sier Caroline.

- Hvis jeg vinner kommer jeg til å stråle av glede. Jeg kommer til å fortsette å jobbe beinhardt å være en god representant for Norge. Det kommer til å bli en helt ny hverdag med mange fantastiske opplevelser og nye erfaringer som jeg kommer til å gjøre det beste ut av, sier Caroline. Foto: Torstein L. Eik

Kjent på mediepresset

Tidligere i vår fortalte Caroline til Trd.by at bettingsselskapet Coolbet satte ods på plasseringen til semifinalistene, og om hun kom til å gifte seg med en kvinne.

Caroline syns bettingen var drøy og at den satte konkurransen flere tiår tilbake i tid, og at konkurransen i dag ikke bare handler om utseende, men om veldedighet og engasjement. Hun mener at det er bra at Miss Norway nå representerer sunne og trente kvinner, som også kan ha former.

Eirin er enig i at konkurransen har forandret seg. Hun har tidligere uttalt til Trd.by at hun tror mange er negativt innstilt til konkurransen fordi de tror den kun handler om utseende. Hun mener det har blitt bedre, og at der er synd at folk har en negativ holdningen til konkurransen.

- Det er synd at man fortsatt får negative kommentarer hvis man velger å gjøre noe annet enn det andre forventer, sa hun til Trd.by.

Derfor provoserer de på sosiale medier