Hva skal til for å arrangere en skikkelig bra sommerfest? Her kan du hente inspirasjon!

1. Definer formålet med festen

For den videre planleggingen kan det være viktig å definere festens formål. Er det en samling for å få et bedre forhold til kollegaer, jentekveld bestevenninnene, eller en fest for å bli bedre kjent med nye folk?

2. Velg et tema

Beachparty eller black and white? Eller bare klassisk sommerfest? For å sprike opp festen kan du kjøpe inn palmer, drinkparasoller og lenker med flamingoer. Vil du dra den helt ut bør du kjøre på med strandstoler og ekte sand til dekorasjon. Hvis du bare vil fokusere på ren sommerstemning er blomster til pynt og jordbær til dessert en slager. Ballongbokstaver er også populært til fest, hvor du kan kjøpe bokstaver som utgjør ord som «fest» eller «party».

3. Velkomstdrink

Alle elsker en velkomstdrink, og det setter en god tone ved første festminutt. Bruk en stor bolle til å ha drinken i, og sett fram plastikkglass. Her kan du velge selv om du vil bruke sprit eller sprudlende; bland det uansett med appelsinjuice og annet fruktig drikke, pluss masse isbiter. Går du for den sprudlende varianten blir det billigere, og alkoholintaket starter ikke med et smell. Klipp ut blomster fra fargerikt papir og stikk sugerøret igjennom, så får du ekstra sommerstemning.

4. Servere mat eller ha med selv?

Grilling er alltid en slager på sommerfester. Lag en deal med gjestene: de tar med sin egen grillmat mens du fikser tilbehør eller drikke. Eventuelt avtal at dere kjører spleiselag, hvor alle tar med mat og egen alkohol. Grillmat er uansett et billig alternativ for alle.

5. Hemmelig gjest

Ønsker du å bli kjent med nye folk? La alle gjestene ta med en venn som ikke kjenner noen på festen. Det kan bli både kleint og hyggelig; men med leker som bryter isen kan det bli riktig gøy.

6. Regnbueisbiter

Hva med å sprite opp drinkene med fargerike isbiter eller isbiter med godteri? Bland vann med konditorfarge og sett i isbitformer i fryseren. Vingummigodteri kan også legges i formene og fryses sammen med vannet.

7. Hagespill

Er du så heldig å ha hage må du utnytte dette. Klassikere som boccia og kubb er alltid populært. Dette kan bryte isen og være en stemnings -boost når folk engasjerer seg eller vinner spillet.

8. Spill om oppvasken

Lag en lek ut av festens kjedeligste gjøremål: oppvasken. Alle skal slå to terninger etter tur. Får du en 6’er må du gå til kjøkkenet og ta oppvasken. Det kan bare være to på kjøkkenet samtidig, og personene byttes ut hver gang noen slår en 6’er.

9. Quiz

Hva er vel en real fest uten en quiz? Enten kan du bruke Kahoot hvor alle svarer på spørsmål med telefonene sine, eller gå for penn og papir og del inn i lag. Ekstra gøy er det med et tema, som en intern quiz med spørsmål om hele vennegjengen eller sport, kultur og musikk. Vil du få festen ordentlig i gang kjører du quizen til drikkelek. Kjøp en flaske rom og en liter Cola. Svarer gjesten rett får de en shot med Cola, men er svaret feil blir det en liten shot rom. Bare pass på mengden folk inntar, slik at alle får en hyggelig kveld.

10. Dans hele natta med musikk alle kan like

Det beste med en fest er å danse. Få dine gjester til å sende tre musikkønsker hver før festen er i gang. Legg alle forslag inn på en spilleliste, så blir det noe for en hver smak. Hvis du er ekstra gira på å få folk til å danse, kan du skrive tre navn på baksiden av hver person sitt bordkort, som vedkommende må danse med i løpet av kvelden.

11. Lyslenker

Ingen sommerfest uten lyslenker! De gir en herlig stemning både ute og inne når sola går ned, men det aldri blir mørkt.

12. Husk nattmat

Når alkoholen har kicket inn for fullt og middagen for lengst er fordøyd er det på tide å dra fram nattmat. Det enkel er ofte det beste: kok eller stek pølser, og la folk forsyne seg selv.

13. Ikke vær redd for å dele ut oppgaver

Har du mange gjester, er det mye å holde styr på. Be en venninne om å hjelpe deg med forberedelsene, så du ikke blir utslitt før festen er i gang. Det er mye som skal gjøres: sugerør med blomster, lyslenker på veggen, velkomstdrink og matforberedelser.

Vurdert brynstyling i Trondheim? Vi har testet om det er verdt prisen

10 ting du kan gjøre helt gratis i Trondheim

Informasjon er hentet fra Women.dk og Arbeidslyst.dk.