Trender kommer og går, og noen er kanskje litt vanskeligere å forstå seg på, enn andre.

Det var sikkert ikke så mange av oss som trodde at 90-tallets kuleste/styggeste smykker, «chokers», noensinne skulle komme til overflaten igjen. Likevel er de denne sommeren å se på halser over hele verden.

Det er ikke alt man skal forstå.

Nå har det dukket opp to skjønnhetstrender som stadig popper opp i SoMe og på festivaler denne sommeren.

Nemlig glitterfregner og kroppsklistermerker.

Klistermerker i håret

Hvis du var barn på 90-tallet så husker du kanskje hvor sykt stas det var med 3D-klistermerker - altså de som ikke var helt flate, men var som små puter man kunne trykke på!?

Vel, de gjør herved comeback. Men denne gang ikke i en klistermerkebok (<3). Nå skal du lime de små herlighetene i håret, i fjeset og ellers på kroppen.

- Det er forresten ikke noe nytt at vi liker å putte klissete ting i håret - i fjor var det glitterlim i hårskillen som var greia. Og i skjegget!

Nå beveger vi oss altså over på klistermerker. Den New York-baserte Bumble&Bumble-hårstylisten Allan Thomas Wood skal ifølge ELLE ha hatt en finger med i spillet for at den lekne trenden nå går sin gang i sosiale medier og på festivalkule folk.

Kanskje ikke for alle, men hvis man er på festival uten (gode) muligheter for å dusje håret på noen dager, kan jo klistermerker være den perfekte redningen for å skjule fett og ekkelt hår - bare grei håret bakover i en slags sleik og go crazy med stickers.

Glitterfregner

Regnbuehår-trenden som herjet sin gang i fjor spredte seg ganske raskt nedover til ansiktet, hvor øyebryn og lepper fikk kjørt seg med fine farger.

Etter hvert oppsto også glitterfregnene som et barn av regnbuen.

Hvis du søker etter #glitterfreckles på Instagram, får du opp blant annet disse til inspirasjon:

Glitter, glitter, glitter, glitter! <3 FOTO: Skjermdump fra Instagram, #glitterfreckles

Denne trenden har vært synlig utenfor Norges grenser en god stund allerede, men vi henger jo som regel litt bak hva trender angår. Så kanskje dette kommer hit til oss snart?

Det er ganske enkelt forklart glitter brukt til å lage fregner i ansiktet. Enten du fester ett og ett glitterkorn selv, eller om du kjøper ferdige lim-på-selv-fregner, som settes på nesten på samme måte som en falsk tatovering.

Du kan også finne frem en glitrende og fargerik øyenskygge og prøve dette trikset:

Vurdert brynstyling i Trondheim? Vi har testet om det er verdt prisen

Er Christina (21) Trondheims yngste salonggründer?