Bendik Kristiansen studerer grafisk design på Høyskolen Kristiania i Trondheim. I mars fikk han et stort og ganske annerledes jobbtilbud hos den internasjonale advokaten Kimberley Motley.

- Jeg fikk jobben via Trondheims-baserte Graphiq, som er en tjeneste som kobler kunder med grafiske designere. Kimberley hadde blitt anbefalt av en norsk venn til å ta kontakt med Graphiq, da hun trengte en grafisk designer til prosjektet, sier Kristiansen.

- Vi deler mye av den samme lidenskapen. Jeg er en blodfeminist, og sitter som styremedlem i Kvinnefronten Trondheim og som grafiker for ISFiT. Neste år er teamet diskriminering. Denne bakgrunnen gjør at et prosjekt med Kimberley måtte være perfekt, noe det også har vist seg å være, sier han.

Følg trd.by på Facebook

Samme lidenskap

Prosjektet heter «The Justness Project», og er for å skape rettferdighet for folket. Kristiansen forteller at å jobbe sammen med henne er svært lærerikt. Møtene foregår på engelsk med deres egne fagspråk, noe som gjør det ekstra krevende.

- Prosjektet går sakte fremover da vi begge har hatt mye å gjøre. Hun er veldig hyggelig og tar seg god tid til å diskutere slik at begge forstår hverandre. Under møtene gir hun komplimenter og takker meg for det jeg gjør. Det virker som hun setter stor pris på det, sier han.

Sommerjobb? Så mye bør du tjene i timen

- Hvert år finner vi ungdom som blir utnyttet av arbeidsgiver

Frivillig

Jobben er helt frivillig, og 20-åringen forteller at han liker jobben godt da han får muligheten til å kombinere grafisk design med sine politiske meninger.

- Det å utfolde seg politisk gjennom grafisk design gir en god følelse, og jeg får da gjort mer research innen begge felt og lærer mye. I tillegg er det et prosjekt i stor skala med internasjonal dekning, der oppdragsgiveren også jobber frivillig, sier han.

Det Bendik lager er en logo som skal kommunisere prosjektets budskap. Det er ikke noen fast deadline for når prosjektet skal være ferdig.

- Den er nok fortsatt i idéfasen, og trenger noen uker før den kan sees på som ferdig. Det skulle egentlig vært ferdig nå, men i og med at vi jobber frivillig har begge gått med på å utsette det litt, på grunn av vår ellers travle hverdag, sier han.

Hemmelig prosjekt

I ettertid vil de analysere for å se om logoen har funket. Det har også vært i snakk om et nytt prosjekt, som foreløpig er hemmelig. Kristiansen har fortsatt to år igjen av studiene, og ser på dette som et stort oppdrag.

- Tanken om at jeg har lært nok hittil for å gjøre dette prosjektet har slått meg, men jeg tror en må hoppe i det og prøve likevel. En kjenner sine ferdigheter. For min del er dette en del av drømmejobben, sier han.

Kimberley Motley forteller at hun synes Kristiansen har gjort en god jobb. Han har vist at logoen skal være mer enn en logo, men heller gi et inntrykk alle kan relatere til. Hun vil at folk skal skjønne makten de har gjennom loven.

- Derfor er jeg veldig nøye med hvordan logoen skal se ut, og han har hatt tålmodighet og profesjonalitet under prosjektet, forteller hun.

Margareta (23) gikk fra å selge designersko til å fiske reker utenfor Finnmark