I slutten av august starter Staffan Sandberg sin hittil lengste tur på Lindesnes. Nøyaktig 365 dager senere håper han å stå helt øverst i Norge, på grensen til Russland. Og hele turen skal han gjennomføre ved hjelp av sine egne føtter, ski og truger.

Lik trd.by på Facebook!

- Jeg elsker å være ute i naturen, og det å oppleve en tur langs hele den skandinaviske fjellkjeden har vært en drøm jeg har hatt lenge, forteller Sandberg.

Lader med solcellepanel

Han flyttet til Trondheim i 2004 for å studere biologi, og etter at han fikk jobb forum for natur- og friluftsliv i Trondheim, har han blitt. Men nå har han altså søkt permisjon fra jobben for å leve drømmen.

- Jeg jobber med forvaltning av friluftsliv, så at reiser for å utforske Norge, passer egentlig veldig bra. Jeg tror ikke arbeidsgiveren min var spesielt overrasket, sier Sandberg lattermildt.

Sanberg blogger underveis og er en ivrig fotograf. Utstyret lader han ved hjelp av solcellepanel. Foto: Staffan Sandberg

Sandberg er også en ivrig fotograf og blogger, og for å kunne gjennomføre det på turen blir det en ekstra tung ryggsekk.

- Jeg har et eget solcellepanel som jeg bruker til opplading av utstyr, så lenge det er dekning skal jeg oppdatere bloggen hver dag. Så kan de som vil følge turen min, sier Sandberg.

Åpen himmel

Gjennom reisen får han oppleve landet gjennom alle de fire årstidene, og vinteren i Nord-Norge gjør at teltet noen ganger får vike.

- Det blir nok mest telt og soving under åpen himmel, men jeg antar det blir mer soving innendørs til vinteren. Det er vanskelig å tørke klær og lade opp utstyret i mørketida.

Nettene planlegger han å for det meste tilbringe i telt eller under åpen himmel. Foto: Staffan Sandberg

Han har aldri tidligere begitt seg ut på en såpass lang tur, men har erfaring fra flere kortere turer på opp til noen måneder. Likevel tror han at Norge kommer til å bli en opplevelse for livet.

- Jeg kommer til å komme i ett med naturen på en helt ny måte, og jeg gleder meg utrolig mye til å få drømmen oppfylt.

Husker du villmarks-Tonje (21)? Nå kan hun vinne en vill pris!