- Jeg ønsker å vise andre at man ikke må gjøre det som er forventet av seg. Jeg går den veien som er rett for meg, det kan ikke andre gjøre noe med. Jeg ønsker å motivere andre til å følge hjertet også, sier Synne Morset, som også blogger om reisene sine.

Følg trd.by på Facebook

Sa opp jobben og dro

Fra november til mars jobbet Morset på Big Bite i Molde. Selv om hun trivdes med «voksenlivet» ble hun mer og mer sliten.

- Spontant bestilte jeg flybilletter til Málaga i Spania. I februar sa jeg opp jobben, i slutten av mars pakket jeg sekken og dro, sier hun.

Synne reiser rundt med kun en ryggsekk som inneholder akkurat det hun trenger. Akkurat nå eier hun kun fem klesplagg. Foto: Privat

20-åringen backpacker nå på fulltid. Det eneste hun har med seg på tur er en ryggsekk på tre kilo fylt opp med akkurat det hun trenger. Fra mars og til nå har hun vært i Spania.

- Jeg har en kjærlighet for Spania, så de siste månedene har jeg vært der. Når jeg reiser vil jeg fordype meg i de lokale og deres kultur, så jeg tar meg god tid vanligvis, sier hun.

Da trd.by pratet med henne var hun på tur med nattbussen til Lisboa, Portugal. I tillegg skal hun reise til Belgia, og har også planer om å dra til Thailand eller Indonesia.

Her er unge trønderes feriefavoritter

Reiser alene

20-åringen reiser helt alene da hun liker det best. Hun synes det er godt å kun ha seg selv å forholde seg til.

- Jeg kan dra hvor jeg vil og gjøre hva jeg vil. Større frihet med andre ord. I tillegg er det lettere å komme i kontakt med andre mennesker på den måten, forteller hun.

På reisene gjør hun kun det hun føler for, så lenge det ikke blir for dyrt. Hun styrer likevel unna turistattraksjonene.

- Jeg er ikke interessert i kirker, slott og slikt. Jeg vil se de delene av byene som folk ikke vet om. De ensomme gatene med gamle bygninger. Det er det som gjør en by vakker for meg - de delene som er helt uendret, sier Synne.

Aksel-Dev (19) flyttet til India for å følge farens fotspor

Introvert

Morset forteller at hun er introvert, så det er ikke alltid like lett å prate med folk. Hun gjør det kun hvis hun føler for det, og enkelte dager vil hun kun gå rundt og observere folk heller.

- Jeg spør meg selv «om jeg ikke gjør det, kommer jeg til å angre?». Svaret er ofte ja, men jeg er likevel redd nok til å ikke gjøre noe. Så spør jeg «er det verdt å angre på det i ettertid?». Da greier jeg å motivere meg selv til å gjennomføre det, sier hun.

All reisingen har lært henne mye at hun kan gjøre alt hun vil, og Synne forteller at alle opplevelsene har forandret henne.

- Den mest unike opplevelsen jeg har hatt er da jeg møtte ei 30 år gammel dame på stranda, som minnet meg litt om ei heks. Vi dro på roadtrip sammen i noen dager, og hun lærte meg mye. Jeg vil aldri glemme da det var fullmåne og vi sov på stranda under åpen himmel, sier hun.

Vil reise i bobil

Høsten står foreløpig åpen, men hun ser ikke bort ifra at hun kommer til å reise da også.

- Om jeg vil fortsette å reise kommer jeg til å dra til Bali eller sør i Thailand regner jeg med. Jeg har også satt meg noen mål, sier hun og fortsetter:

- Når man reiser mye innser man alle mulighetene som finnes i verden, og hvor mye fristende det er. Jeg har lyst til å kjøpe bobil og bo i den mens jeg reiser. Da kan jeg blogge, spille musikk, kjøre mye og ta småjobber langs veien. Jeg liker å gjøre ting jeg ikke vet utfallet av, selv om det er viktig å være klar over konsekvensene.

Dette bør du ikke gjøre med boardingkortet