– Vi tar kun ut det vi trenger for å overleve. Vi jobber syv dager i uken, i snitt 12 timer hver dag. Regner man på det, blir det omtrent 8,3 kroner i timen. Vi savner ikke å ha mer penger å rutte med. Vi jobber så mye at vi hadde ikke rukket å bruke dem uansett, sier en av gründerne, Kristoffer Lande til VG.

Følg trd.by på Facebook

Trd.by og Adresseavisen har skrevet om Gobi-gründerne tidligere. Gobi er en Snapchat-lignende app, som lar brukerne dele bilder i forskjellige «stories», eller grupper. NTNU-studentenes app ble raskt veldig populær, og i vinter tok de permisjon fra skolen for å flytte til Silicon Valley for å følge drømmen.

- Hovedkontoret til Google ligger ni minutter unna vårt «hackerhome». Vi valgte å reise hit fordi vi er avhengige av å samarbeide med flere av de store selskapene for å kunne levere et godt produkt, forklarte daglig leder og medgründer i Gobitech, Kristoffer Lande, på e-post til Adresseavisen tidligere.

NTNU-studenter har laget et brettspill om Premier League

Bor med flere gründere

Nå består de av 7-8 personer som bor i USA, og en ansatt i Norge. De er på jakt etter nye investorer for å utvide teamet, skriver VG.

De bor sammen med flere gründere fra rundt omkring i verden, og det er ikke noen luksusbolig de bor i. De bor i byen Palo Alto i et lite hus med slitte møbler og sengekøyer, skriver VG. Ifølge Lande er denne tilværelsen bedre enn den «typiske» studenttilværelsen.

– Dette er så mye morsommere! Den følelsen man får av å sitte og skape et produkt som brukes av andre mennesker er helt unik. Uansett hvordan dette går vil i aldri angre på at vi dro. Vi har lært helt utrolig mye og bygget et stort nettverk, mener Kristoffer Lande.De har fått investeringer fra Petter Northug, trøndelags rikeste 22-åring og Petter Kleppan, noe som har gjort det mulig for dem å jobbe fra USA.

Med denne appen får studenter belønning for å ta mobilfri

40.000 brukere

Da trd.by pratet med Gobi-gründerne i fjor hadde de nesten 3000 brukere hadde rundet over 1,4 millioner nedlastede bilder. Nå har de 40.000 brukere og 35.000.000 bilder er lastet ned gjennom appen. Målet nå er at det skal bli den største og beste gruppedelingsplattformen i verden.

I denne kjelleren skjuler fire NTNU-studenter en millionbedrift