Trondheim bugner over av gode tilbud for både de som vil ha saftige burgere og frisk sushi. Men en typisk fransk galette (en halvt innbakt fransk vri av pannekake eller crêpe, journ.anm), med lokal innflytelse var det dårlig med. Sånn ble ideen til Caya til, forteller eier og konseptutvikler Nina Cathrine Karlsen.

- Det er både et sunt og tidsriktig alternativ til alt det andre man finner der ute. Galetten er glutenfri og i tillegg smaker den utrolig godt, mener Karlsen.

Caya satser på å servere sine franske fristelser i form av galetten på dagtid, men på kveldstid er det lekne småretter som står på menyen.

- Det er fullverdige måltider i liten form på kveldstid, og vi kaller det for store smaker i små retter. Og selvsagt er det sveler til dessert, sier Karlsen lattermildt.

Ikke vanlige pannekaker

Galetten på Caya er ikke bare fransk, men også i høyeste grad norsk. Men noe assosiasjon til de gode gamle pannekakene, må man ikke ha.

- Vi prøver ikke å være noe «pancake house», og det vi serverer er noe ganske annet. Det er alt fra søte til salte opplevelser med alt fra frukt til fisk på toppen. En litt uvanlig opplevelse, men utrolig godt. Ordet Crêperie er jo litt jålete, men et fryktelig fint ord som passer perfekt her, mener Karlsen.

På kjøkkenet på Caya gjøres siste finish på galettene før de serveres. Foto: Michelle Bjellmo

Restauranten åpnet på hjørnet av Adressa-bygget i begynnelsen av juni, og så langt har konseptet slått an, ifølge Karlsen.

- Det er mange som blir veldig positivt overrasket, og på kvelden serverer vi også mange andre småretter i tillegg. Vi har hatt mange folk innom, og det føles veldig bra siden vi har startet noe som ikke finnes fra før i Trondheim.

Lekent

Det er lite latt til tilfeldigheten på Caya, og alt fra menyen til interiøret i restauranten har fått utgangspunktet i den en gang gamle brygga rett utenfor inngangsdøra.

- Kaia her var jo en gang en gammel handelskai, og da passer det jo bra å ta inn utgangspunkt i det i både interiør og meny. Hele restauranten er fylt opp av skatter fra alle verdenshjørner for å fange den atmosfæren, sier Karlsen.

Og de har ikke noe imot å bli sammenlignet med noen av de virkelig kjente restaurantene i byen.

- Vi har et ungt, offensivt og veldig dyktig team, og folk som liker både Credo og To Rom og Kjøkken vil trives hos oss. Her har kokkene mye rom for og utforske og leke seg, og da tilsier erfaring at resultatet blir knakende bra, sier Karlsen.

Lik trd.by på Facebook