Det finnes utrolig mange steder du kan få deg et lite bad i Trondheim. Pirbadet er kanskje den varmeste stedet å teste ut svømmekunnskapene, men om du er ikke er redd for et lite kuldesjokk finnes det flere alternativer. Vi har funnet fram til de syv beste!

1. Theisendammen (ferskvann)

Theisendammen ligger i Bymarka, nederst i Ilavassdraget. Dammen er populær både som badeplass og fiskevann. Theisendammen har to små sandstrender og brygge med stupebrett og god plass i området rundt. Her blir forøvrig vannet ganske varmt også, ryktes det. Eller, det komemr vel an på hva man definerer som "varmt".

2. Hestsjøen (ferskvann)

Denne badeplassen, med gressområder og grillplass ligger i Leinstadmarka. Her er det både badebrygge med stupetårn, bord og benker. Om du er av det naturglade slaget og har utstyr, ryktes det at det finnes fisk i vannet også.

3. Djupvika (saltvann)

Denne herlige skjulte perlen ligger ved Strindfjorden, mellom Korsvika og Ringvebukta. Her kan du enten slappe av på gresseplenen eller ligge på svabergene. Sjøen er kanskje ikke av den varmeste, men omgivelsene med volleyballnett og fin utsikt bøter på.

4. Korsvika (saltvann)

Her er du neppe alene en godværsdag. Korsvika ligger pent plassert ved Strindfjorden og er perfekt stoppested på Ladestien. Området består i hovedsak av sandstrand og svaberg, og har både benker, bord og bålplass. Er du klatrelysten er det muligheter for klatring i Kjerringberget, og da har du en upåklagelig utsikt også. Vannet er fint uten så mye tang, men temperaturen er kanskje ikke all verden.

5. Munkholmen (saltvann)

Denne kjkenner du nok til allerede, men måtte på lista. For å komme deg til Munkholmen må du ta båt, og båten går fra Ravnkloa nederst i Munkegata. På den lille øya i Trondheimsfjorden finner du både badeplasser, kafe og flotte friområder med gressplen. Her er det langgrunt enkelte steder langs stranda, og med byen i bakgrunnen har du i alle fall fine fotomuligheter.

6. Sjøbadet på Brattøra (saltvann)

Sjøbadet ligger på Brattøra i Trondheim sentrum og er veldig lett å komme seg til. Her har de både brygge og stupetårn og fine badeområder uten så mye tang og andre ulumskheter. De har også tilrettelagte avdelinger for både menn og kvinner som helst vil bade uten så mye som en tråd- om det er din greie. Fin plass både med og uten klær.

7. Øysand (saltvann)

Øysand er rundt to mil utenfor Trondheim, men om du har bil er det en perle verdt å besøke. Her finner du utegrill, to sandvolleybaner, og en 2 km lang finkornet sandstrand. Like ved campingplassen kan du parkere og boltre deg i langgrunt vann. Dette er også et eldorado for kitesurfere, så er det noe du liker har du truffet blink.

PS! Joda, Jonsvatnet er også fint. Men det er en drikkevannskilde og det er faktisk ikke tillatt å bade der.