Dagen i dag er velsignet med både høye temperaturer og mye sol i hele Trøndelag, men allerede i kveld kommer det sikre tegn på at lykken er over for denne gang.

- Enkelte steder vil det komme noen regndråper sent i ettermiddag, og i morgen synker temperaturene betydelig og det blir skyet vær, sier statsmeteorolog for Versvarslinga på Vestlandet, Jørgen Grønneberg.

Regn i vente

Heller ikke onsdag og torsdag blir dagene for å dra fram badebuksa.

- Onsdag og torsdag blir temperaturene ennå lavere, helt ned i 11 til 12 grader. Da blir det også en god del nedbør, sier Grønneberg.

Trondheim har kanskje ikke vært velsignet med en veldig god sommer til nå ,men alt håp er likevel ikke ute. Grønneberg mener at et skikkelig høytrykk fortsatt kan komme, og dermed redde stumpene. Og kanskje starter det allerede på fredag.

- Fredagen blir preget av mye godt vær, og det blir i alle fall mye sol. Men det er vanskelig å tallfeste temperaturen, men det kan bli opp mot 20 grader. Men hvor lenge det varer er ekstremt vanskelig å si noe om akkurat nå, sier Grønneberg.

Vente til august?

Skal man tro den amerikanske AccuWeather er fredagens sol kanskje noe av det siste solglimtet vi kan få resten av denne måneden. Du må nemlig helt til startet av august for å nærme deg solbrille-vær, ifølge deres prognoser.

- Det er en fattig trøst, mene hele landet har vært preget av ustabilt vær hittil. Men man skal ikke gi opp håpet, det kan fort snu. Det er uansett veldig vanskelig å si noe som helst når det er så langt fram i tid, mener Grønneberg.

Lik trd.by på Facebook