Torsdag ettermiddag begynner tre festivaldager med hele 49 artister på Marinen.

Om årets Pstereo selger unna sine siste billetter, vil 25 500 ha innpass på årets festival. I tillegg ventes rundt 5 000 på gratis familiekonsert lørdag formiddag.

Men Pstereo har mer enn konserter på programmet. Trd.by fikk bli med innenfor festivalområdet før det hele åpnet, for å se hva som er nytt under årets utgave.

Egen kolleksjon

I år har Prisløs Redesign fått i oppgave å sy om Pstereos tidligere festivalskjorter til en helt ny kolleksjon, Prisløs x Pstereo. Inkludert i kolleksjonen er blant annet bærenett, sitteunderlag, kjoler, jumpsuits og bomberjakker.

I tillegg til årets Pstereo-merch, stiller Prisløs med egen redesignet kolleksjon. Foto: Line Pevik

- Vi fikk mange t-skjorter fra tidligere år, og full kunstnerisk frihet. Vi føler oss nesten beæret, forteller Sophia Johansson hos Prisløs, mens hun viser frem den nye kolleksjonen.

Alle de redesignede består med andre ord av gjenbruksmaterialer og tidligere festivalskjorter, og slippes kun på årets festival.

- Vi spurte følgerne våre på sosiale medier om hva de ønsket seg mest, og fikk stor respons. Noen sa nok mest på tull at de ønsket seg en truse, men det har vi altså fått laget, ler Johansson.

Sophia Johansson viser frem «Pstereotrusa». Foto: Line Pevik

Kolleksjonens mest vågale plagg, en lang matrosjakke med Pstereologo på, er tiltenkt selveste Pstereo-general Bård Flikke.

- Det går rykter om at den kanskje ikke passer, men det gjenstår å se.

Det spørs om jakka tiltenkt Bård Flikke passer - eller om den havner i skapet hos noen andre. Foto: Line Pevik

Fortescenen

Fjorårets nykommer på scenefronten, klubbscenen Forte, har flyttet på seg. I år er denne scenen det første du møter når du kommer inn på festivalområdet.

Rett til høyre for inngangen møter festivalpublikummet klubbscenen Forte, som i år er flyttet. Foto: Line Pevik

- I år er scenen både mer inn- og oppbygd, forklarer pressekoordinator Rebecca Amalie Skogø, som har tatt med Trd.by på en guidet visning før det hele braker løs.

Flettebar

Det er snart fire år siden venninnene Monika Berge og Elisabeth Rendal startet Coma Frisør - en økologisk salong som tar i bruk kun plantebaserte produkter og farger.

Hos frisøren Coma kan du få fletter, styling og glitter - som selvfølgelig er nedbrytbar og ikke laget av plast. Foto: Line Pevik

Under årets festival vil frisørsalongen ha sin egen stand, der frisørene vil tilby styling, fletter og glitter til festivalpublikumet. Det er første gang en frisør er til stede på Pstereo!

Tegneboks

Alle som har vært på Pstereo tidligere, kjenner nok til fotoboksen i festivalområdet. I år skrur Pstereo til konseptet, og det vil være syv illustratører som tegner bilder av de som skulle ønske det.

I år er den tradisjonelle fotoboksen byttet ut med levende illustratører! Foto: Line Pevik

- De syv illustratørene vil rullere, og vil tegne portretter i likt format som det man ville fått i den vanlige fotoboksen, forklarer Skogø.

Plastikkhagen, Skybaren og Brusboksen

Årets samarbeid med arkitektstudenter ved NTNU har resultert i installasjonene med navn Contain Yourself. Foto: Line Pevik

Arkitektstudenter fra NTNU har i år, som tidligere, et prosjekt sammen med Pstereo. I år har de forvandlet tre containere, som har fått navnene Plastikkhagen, Skybaren og Brusboksen.

Det er en rekke sitteplasser rundt de tre transformerte containerne. Foto: Line Pevik

Prosjektet heter Contain Yourself, og vil være på området gjennom hele festivalperioden.

- Dette vil virkelig komme til sin rett når det begynner å mørkne, påpeker Skogø.

Den rosa Plastikkhagen har taket dekt med, ja nettopp, plastflasker med rosa innhold. Foto: Line Pevik

12 matboder

Det er fortsatt hektisk rigging over hele festivalområdet, timer før dørene åpner torsdag ettermiddag. I år er det over 12 boder med mat og drikke. Foto: Line Pevik

Under årets festival er det hele 12 forskjellige matboder, og enda flere om du teller med alle som serverer noe flytende.

Hos coctailbaren Tap Tails kan du cacktaildrinker fra tapp. Her er det Sam Millin som er sjef. Foto: Line Pevik

Etter å ha passert Fortescenen kommer publikum til et åpent mingleområde og food court. Videre dukker festivalens vinbar opp, og det samme gjør to nykommere på den flytende fronten: Somersby Bar og Tap Tails.

Somersby Bar er en nykommer i år, der du kan drikke cider og rosévin i et avgrenset område, utformet som en eplehage. Foto: Line Pevik

Rett bak Elvescenen fortsetter bodene med mat, drikke og en rekke sitteplasser.