På Instagram florerer det av glitrende festival-glade mennesker. Det kan (nesten) ikke bli nok glitter på festival i år.

I videoen lenger ned i artikkelen finner du en guide til hvordan du selv kan legge en kreativ, fargerik og glitrende festivalsminke som holder hele dagen.

Glitter, glitter, glitter!

Modell Benedicte Sørgaard klar for festival med glitrende sminke. Foto: Julie Sørensen Molvik

Her er frisør og makeupartist Sofie Sirnes (25) sine tips til påføring av glitter på huden.

– Jeg påfører et lim med litt glitter i som er laget for huden, og legger deretter glitter oppå. Det vil holde hele dagen, men går også enkelt av i vask.

Også i håret skal det være glitter.

Sofie Sirnes (25) er frisør og makeupartist i Kristiansand.

– Bruk vanlig hårgelé og bland inn glitteret, for deretter å påføre der du vil ha det. Hårgeleen går fint av i dusjen, men jeg kan ikke garantere at alt glitteret blir borte med én gang.

La kreativiteten løpe løpsk

Det er ikke bare glitter som er trendy, også steiner er mye brukt. For å feste steinene på huden bruker Sirnes samme lim som til løsvipper.

– Her kan man for eksempel bruke steiner som egentlig er laget for å sette på negler. Jeg har bestilt noen billige fra appen Wish, sier Sirnes.

Steiner finnes i ulike størrelser, former og farger, så her er det bare å la kreativiteten løpe løpsk.

Ifølge Sirnes er det best med en flytende leppestift som blir matt på leppene. Disse holder best til en helg dag på festival.

– Ønsker du litt ekstra glitter, kan du bruke en skinnende lepomade og påføre glitter oppå. Det kan hende litt glitter vil bli borte i løpet av dagen, men det er enkelt å påføre mer.

Både hår og hud skal glitre på festival i sommer. Foto: Julie Sørensen Molvik

Litt Instagraminspirasjon:

«Glitter-rumpe» er trendy

Det er ikke bare ansiktet som skal glitre. På de store internasjonale festivalene er det nemlig «glitter-rumpe» som er den nye trenden.

MinMote-leder Elise Alexandra Gulbrandsen tror dog ikke dette vil slå an i Norge.

– Noen ønsker kanskje litt ekstra festivalglitter i ansiktet, men jeg tror det stopper der, sier hun til KRSby.

Hun peker også på miljøaspektet.

– Mange typer glitter inneholder dessuten mikroplast, som for mange av dem som kunne ha vært i målgruppa for «glitterbutt» er en unødvendig påkjenning for miljøet.

Tør du å prøve «glitterbutt»?