- Det begynte ganske random egentlig. Jeg satt sammen med broren min og skulle søke som frivillig under Uka i fjor, sier Hanne Kjeldsberg Skauby (23) fra Malvik.

Med stor musikkinteresse i grunn, fikk hun lynkurs i DJing. Nesten hver dag i én måned fikk Hanne klubbere til å danse på Studentersamfundet i Trondhjem. Den bratte læringskurven gjorde at hun fikk seg en ny hobby.

Med en bachelorgrad i juss, har hun nylig fått seg jobb som rådgiver, og flyttet til Oslo. Hobbyen har hun tatt med seg.

- Etter én uke her i byen, ble jeg spurt om jeg ville spille på nattklubben Blå, sier hun og ler.

Spilte for kjent rap-artist

Hanne synes det er vanskelig å definere sjanger, men sier hun spiller klubbmusikk med innslag av «hip-hop-vibes». Under artistnavnet «Hanneks», legger hun jevnlig ut korte DJ-sets på internett. Der kan hvem som helst få en smakebit på hvem «Hanneks» er. DJ-utstyr kjøpte hun brukt på Finn.

- Man kan få til mye for 600 kroner.

«Hanneks» liker å blande hip-hop med klubbmusikk. Foto: Kristine Wathne

Etter Uka var over i fjor, har hun DJet på Samfundet, litt på Trondheim Camping, samt på et privat klubbarrangement i vår.

En kveld i Trondheim som egentlig kun skulle være en «chille-kveld» med en venninne, ble til det helt motsatte. Billettene til en konsert med rap-artisten «Kamelen» var utsolgt, men noe manglet.

- Det var en venninne som fulgte han på Instagram. I en «Instagram-story» informerte han at han trengte en DJ til konserten, forteller hun.

Venninnen sendte mobilnummeret til Hanne i innboksen hans. Like etter fikk hun en telefon.

- Jeg tok telefonen og det første jeg hører er: «Hei, det er Kamelen. Skal du spille for oss i kveld?», sier hun.

Like etter dro Hanne på Studentersamfundet, og hoppet i det.

«Hanneks» på den utsolgte Kamelen-konserten i Storsalen på Studentersamfundet i Trondhjem. Foto: Yoshi2406

Få kvinnelige DJs

Med en overvekt av mannlige DJer som spiller på festivaler verden over, synes Hanne det er bra at kvinnene har begynt å ta styringen bak miksebordet. Hun tror at den ubalanserte kjønnsfordelingen i DJ-miljøet skyldes at kvinner ikke tør å satse like hardt som menn.

- Gutter er kanskje tøffere, og hopper mer i det, sier hun.

Selv om hun nylig er Oslo-tilflytter, har hun likevel fått et inntrykk av at det finnes en del kvinner som står for klubbmusikken i hovedstaden.

- Jeg har merket at det vokser et DJ-miljø for kvinner her. Det er noe jeg ser positivt på, understreker Hanne.

Hanne Kjeldsberg Skauby (23) synes det er positivt at flere kvinner tar styringen bak miksebordet. Foto: Kristine Wathne

I sommer skal Hanne finne seg til rette i den nye jobben, samt nyte østlandsværet. I tillegg skal hun spille på nattklubben Blå. Er det noe hun ser veldig frem til, er å komme tilbake til Trondheim i august. Da skal hun spille et DJ-sett på 90 minutter på Pstereo.

- Det er jo ganske sykt. Har jeg tatt meg vann over hodet nå?, spør hun.

Februar i år fikk «Hanneks» oppdraget å spille for Kamelen. Foto: Yoshi2406