Sommertid er festivaltid. Når mange mennesker samles på et begrenset område krever dette ekstra mobilkapasitet.

– Telenor vet hvor viktig det er med god mobildekning på festivalene. Dette gjelder både for arrangører og festivaldeltakere. Derfor har vi rigget ekstra mobilkapasitet på over 50 forskjellige arrangementer over hele landet, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen, men legger til at er praktisk umulig å utvide kapasiteten for alle som ønsker det.

VG-lista, Pstereo og Festningen

For Trondheim sin del har mobiloperatøren derfor valgt å rigge opp ekstra mobilkapasitet under VG-lista og Pstereo.

VG-lista, som i år er jubilant, går av stabelen 18. juli. Fjorårets konsert lokket hele 10 000 mennesker til Torget, men i år er VG-lista flyttet til Kristiansten Festning på grunn av at Torget nå bygges om. Derfor vil også den nye festivalen Festningen, som holdes på samme sted 31. august og 1. september, også dekkes av opprustningen gjort for VG-lista.

Ifølge Telenors dekningsdirektør vil derfor både VG-lista og Festningen ha en økt kapasitet på 25 prosent.

Pstereo går av stabelen 16. til 18. august, på Marinen som alltid. Her vil det settes opp en midlertidig mobilvogn, som dobler kapasiteten og økner dekningen i nærområdet.

Nye krav til hastighet med sosiale medier

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge understreker hvor viktig mobilnettet er for festivaler og mindre steder som i turistsesongen får mangedoblet innbyggertallet.

– Smarttelefonen er blitt allemannseie og kundene ønsker tilgang til et raskt nett nær sagt uansett hvor de ferdes. Økende bruk av sosiale medier som Snap og Facebook setter også nye krav til hastighet. Samtidig er et robust mobilnett avgjørende for at lokalt næringsliv skal kunne betjene kunder i høysesongen, sier Amundsen.