Målet er å kunne åpne i oktober, men grunnlegger og administrerende direktør Brian Kovary i Los Tacos har det neppe travelt. Han har ventet lenge på denne muligheten.

– Vi har sett etter riktig lokale i over fem år, sier han til Adresseavisen.

Lover billig øl

I 2012 dro amerikanske Kovary til Norge og innså at nordmenn elsket taco. Han dro hjem til San Diego i California og begynte å legge en plan for hvordan han kunne gjøre nordmenns taco-besettelse til en forretningsidé.

Tre år senere grunnla han Los Tacos som er et amerikansk-meksikansk restaurantkonsept. 15. januar ble den første restauranten åpnet i Bergen.

– Vi spesialiserer oss på burritos, tacos, nachos, bowls og churros. Vi har et bredt utvalg og vi har svært studentvennlig pris på øl, lokker Kovary med.

Brian Kovary ble fascinert av nordmenns taco-konsum. Han grunnla taco-kjeden Los Tacos. Foto: los tacos

Fra interiør til mexicansk mat

Los Tacos i Trondheim flytter inn i de gamle lokalene til interiørbutikken Ting som holdt til i Olav Tryggvasons gate 8–10 i Midtbyen.

– Vi åpner bare én restaurant nå, men det kan bli flere i fremtiden, sier han. Det er søknadsprosesser som vil avgjøre om de kan åpne i oktober eller ikke.

– Lokalet vil ha en kapasitet på 100–120 seter. Vi må ansette rundt 20–25 personer, sier Kovary.

Kjent fra festival

– Trondheim har en del meksikanske restauranter allerede. Hvordan vil dere skille dere ut?

– Vi er kjent med at det er en del lignende konsept i området, men det er restauranter hvor det er meningen at man skal sitte ned en god stund. Hos oss kan du komme for en rask matbit og for noen drinker. Vi vil ha rom for store grupper og for enkeltgjester, forklarer han.

Trondheim-restauranten vil bli den tolvte restauranten i kjeden. Kovary understreker at de også har fire matvogner og to mobile kjøkken. Noen trøndere har kanskje stiftet bekjentskap med Los Tacos på blant annet Neonfestivalen.

– Vi har alltid blitt mottatt godt og vi har følt oss velkommen i Trondheim. Vi håper det samme skjer med restauranten vår, sier han.

Los Tacos har brukt å være på Neonfestivalen. Foto: Håvard Haugseth Jensen

– Håper på suksess for Los Tacos

Daglig leder Hans Kristian Sandbrekkene Montes ved La Border i Thomas Angells gate ønsker konkurransen velkommen.

– Vi er alltid glade og entusiastiske når nye restauranter åpner i Trondheim, spesielt når det gjelder meksikansk mat. En av hovedgrunnene til at vi er glade er fordi vi elsker at vår kultur blir stadig mer representert og satt pris på av folk her i Norge. Jo flere som prøver meksikansk mat, desto mer åpne blir de for å prøve noe nytt, skriver han i en e-post.

Sandbrekkene Montes understreker at de har drevet meksikanske restauranter i henholdsvis 15 år med Frida og 5 år med La Border.

– Vi er veldig stolte av det vi gjør. Folk kjenner oss fordi vi var den første autentiske meksikanske restauranten som bruker både latinamerikanske krydder og lokale produkter. Vi ønsker Los Tacos velkommen og ønsker all mulig suksess, sier han.

– Vi mener at Trondheim sakte, men sikkert, blir Norges nye gastronomiske hovedstad, så jo flere jo bedre, sier han.

La Border mener det er flott at flere vil tilby meksikansk mat til trønderne. Foto: Frøy E. Hamstad

– Rom for flere aktører

Hos Héctor Food & Fiesta på Solsiden er det også åpne armer.

– Vi ønsker alltid flere som elsker meksikansk mat velkommen til Trondheim. Som driver i byen ser jeg at det er rom for flere aktører i vårt segment, sier daglig leder Heidi Gjerdrum.

– Eksisterende meksikanske restauranter i byen har gode konsepter som utfyller hverandre med forskjellige tolkninger av det meksikanske kjøkkenet, fortsetter hun.

– Jeg har ikke smakt maten på Los Tacos. Det blir spennende å se hvordan Los Tacos sin tolkning av det meksikanske kjøkkenet er.

Heidi Gjerdrum, daglig leder ved Héctor på Solsiden. Foto: Håvard haugseth jensen