– Det er blitt akkurat som jeg ønsket meg, med feminine trekk og «instagramvennlig». Det er mye spennende som skjer i alle rom. Det er mye farger. Du blir glad av å være her, sier Stine Krohn (32), deleier og daglig leder ved Veranda restaurant.

I etasjen over David-Andersen-butikken i Nordre gate har det i en lengre tid pågått en totalrenovering.

Terje Svaan

Her åpner Veranda restaurant.

– Føles veldig riktig

Trd.by møtte Krohn og medeier Jan Mikael Westerfjell i april. Da var lokalet helt strippet, og lite skrek «#instaheaven» da.

Da fortalte Krohn om en franskinspirert meny, om inspirasjonskildene i Oslo og Europa, at de ville holde lenger åpent i helgene og hvilke aktiviteter de ser for seg i lokalene sine.

Mye har skjedd siden da. Foto: Terje Svaan

Når Trd.by møter Krohn fredag, er det om lag et døgn unna åpning.

– Det føles veldig riktig. Jeg tror det er akkurat dette Trondheim mangler, sier Krohn om konseptet sitt, og hun sier de har fått mange nysgjerrige spørsmål om når de åpner.

Blomster henger både i tak og på vegger. Foto: Terje Svaan

Men som mange andre, har de vært berørt av forsinkelser med levering og krig. Derfor åpner de nå – halvannen måned etter planen.

Terje Svaan

– Det eneste som ikke har gått knirkefritt, er egentlig … alt. Vi avdekket mange feil og mangler. Vi har byttet alt av rør og ventilasjon, og vinduene må byttes etter hvert, sier Krohn.

80 søkere

Veranda får 80 sitteplasser inne, 30 på verandaen som vender mot bakgården og 30 på bakkeplan i Nordre gate.

Terje Svaan
Terje Svaan

I en bransje hvor det blir skreket etter ny arbeidskraft, forteller Krohn at de fikk hele 80 søkere til sine stillinger.

– Det er artig, sier hun.