Han åpner opp Trønderburger i Midtbyen, og ifølge en jobbutlysning fra restauranten er dette bare den første av muligens flere.

– Dette blir den første og et «proof of concept». Her må vi finne ut av hva som fungerer og ikke, sier Sørvik, som blant tingene han sier han vil teste, er nattåpent i helgene.

I Olav Tryggvasons gate 22 åpner restauranten, like bak holdeplassen for busser mot Prinsen i gata. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Trønderburger skal tilby smashburgere – i tillegg til is, milkshaker, desserter og bakst. Det blir også alkoholservering.

Lokale råvarer og smashburger

I milkshakene blir det melk fra Rørosmeiereiet, i burgerne blir det kjøtt fra Nortura på Malvik, og brødet blir bakt oppe på Tiller.

– Vi prøver å få det så lokalt som mulig, men fra en internasjonal trend, som er smashburger-trenden, sier Sørvik og forklarer entusiastisk videre:

– Det fungerer sånn at du presser ned helt fersk kjøtt som aldri har vært frosset før på ei varm plate. Det kalles en «maillard»-prosess, da karamelliseres burgeren slik at du får en skorpe på kjøttet. Da forsvinner ikke fettet som er inni, og du får en skikkelig saftig burger, sier Sørvik.

Wunderburger i Oslo, Burgermeister i Berlin og amerikanske Five Guys, som er flere steder i verden, er noen steder som lager smashburgere.

– Jeg tror jeg er først ute med smashburger i Trondheim, sier Sørvik.

Vil utfordre Burger King og McDonalds

33-åringen håper de kan åpne mot slutten av september. Her blir det cirka 40 sitteplasser, forteller han. Men det er også en kjeller som kan få om lag 60 sitteplasser om alt går bra.

Når Trd.by er på besøk, er lokalet fortsatt en byggeplass. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Etter ti år i Burger King-kjeden, hvorav fem år som driver av en av deres restauranter, og et år i Graffi Midtbyen under koronaen, bestemte Sørvik seg for å starte noe helt eget.

– Jeg har fått veldig mye hjelp av familie og venner da, sier Sørvik, som begynte arbeidet med Trønderburger i starten av 2021.

Sørvik har som mål å ansatte ti personer til å begynne med. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Målet er ifølge Sørvik å ligge under flere av burgerkjedene i byen på pris.

– Men vi ønsker å være like kjappe som Burger King og McDonalds på å levere mat. Forhåpentligvis skal det gå fort å få seg mat her, men du skal også kunne sitte her i veldig lang tid og bare kose deg og slappe av, sier Sørvik.