Valget om å gå vekk fra kjøtt blir ofte gjort på etisk, eller helsemessig grunnlag.

Men hva skjer egentlig med kroppen til noen som gjør denne endringen?

Det sjekket den britiske avisen The Independent.

Her er fem funn avisa gjorde:

1. Du vil gå ned i vekt

Forskning utført ved George Washington University School of Medicine i Washington, viste at en person som blir vegetarianer vil gå ned omkring 4,5 kilo uten å telle kalorier, eller å måtte trappe opp treningsmengden.

– Det er fullt mulig å leve på en «grønn-diett». Man må bare finne gode substitutter for enkelte matretter, sier Håkon Lindahl, rådgiver i Fremtiden i våre hender til Byas.no.

Mer om hvilke matretter det er straks.

2. Du kan bli underernært

En balansert vegetar-diett kan gi nok næringsstoffer, men det kan være vanskelig å få i seg nok jern, vitamin D og B12.

Jernmangel kan føre til at man blir trøtt og sliten. Kroppen trenger nemlig jern for å frakte oksygen rundt i blodet. Det kan også føre til svekket immunforsvar.

Mangel på vitamin D, kan føre til benskjørhet og benbrudd. Langvarig mangel på B12 kan føre til skader på nervesystemet.

Da er det greit å huske at jern finnes i bønner, linser, nøtter og helkorn-produkter.

Vitamin B12 finnes i blant annet soya-produkter, mens vitamin D kan finnes i egg og enkelte typer melk.

3. Magebakteriene dine vil endre seg

En undersøkelse fra 2014 så på magebakteriene til kjøttetere, vegetarianere og veganere (folk som ekskluderer kjøtt, fisk, skalldyr, egg, meieriprodukter og honning, og andre ingredienser som stammer fra dyr).

Forskningsresultatene viser at magebakteriene til en vegetarianer er mer beskyttende.

Forskerne fant et mindre antall sykdomsfremkallende bakterier i magene til de som hadde kuttet ut kjøtt.

Bakteriene i fordøyelsessystemet ditt endrer seg med andre ord etter hva du spiser.

4. Risikoen for kreft reduseres

World Health Organization (WHO) publiserte i oktober 2015 forskningsfunn som viste at spising av bearbeidede kjøttprodukter kan føre til tarmkreft.

Forskningen viser at en av 100 som spiser bacon regelmessig gjennom hele livet utvikler tarmkreft.

5. Risikoen for å få hjerte- og karsykdommer reduseres

Forskere har funnet en link mellom spising av rødt kjøtt og hjertesykdommer.

Linken er et næringsstoff i rødt kjøtt som bidrar til utviklingen av denne typen sykdom.

– Det er flere helsemessige fordeler ved å endre til en vegetar-diett og det å kutte inntaket av rødt kjøtt fjerner til en viss grad faren for hjertesykdom, sier Lindahl.

Denne saken er tidligere publisert hos Trd.by, men deles på nytt til glede for nye lesere.