Du har kanskje sett han bak bufféen på Hagen på Bakklandet. Eller så har du sett han på Instagram, der han gladelig deler oppskriftene sine under tilnavnet «Hippievegchef».

Sjekk ut Christophers oppskrift på vegansk taco nederst i saken!

Ingen aktivist

Christopher ble vegetarianer for fem år siden, de siste to årene tok både han og kjøkkenet han jobber i steget videre til å bli veganere.

- Det føltes som et naturlig steg, og handlet stort sett om min nysgjerrighet.

Han forklarer at det stort sett er tre årsaker til at noen velger å bli veganere, og at det varierer hvilket som veier tyngst. Dyrevelferd, helse og miljø.

- For meg handlet det mer om helse og miljø, og hvordan det påvirker kroppen. Jeg er ingen aktivist på feltet, og jeg har flere kompiser som spiser kjøtt uten at det bryr meg.

Mer enn et spinatblad

Selv om han ikke regner seg som aktivist, er han aktiv på Instagram der han deler sine veganske oppskrifter.

- Jeg bruker sosiale medier som en kreativ arbeidsplattform. Jeg tar ikke meg selv så høytidelig, men bruker det mest som en plass for å leke meg. Og for å for å vise at vegansk mat er mer enn bare et spinatblad. For eksempel kan gutter tro at det bare er snakk om salater, men jeg vil vise at det også kan være røft og maskulint, forteller Christopher med glimt i øyet.

Han har truffet et publikum, og nesten daglig får han tilbakemelding fra følgerne sine der de spør etter tips og oppskrifter.

- Målet mitt er å spre matglede og inspirere folk til å leke mer med maten.

Selv prøver han å si at han spiser plantebasert, framfor å kalle seg veganer.

I tidsklemma

Han forteller at man må være kreativ når man skal lage mat uten egg og meieriprodukter, slik veganere gjør.

- Det er artig å være kreativ. Flere og flere har fått opp øynene for vegansk mat. Det merker vi også på Hagen. Da vi begynte for fire år siden var vi mer en nisjerestaurant, nå får vi alle slags folk innom.

Christopher vil også gjerne hjelpe til slik at følgerne hans får tips til å lage en skikkelig middag, selv i tidsklemma.

- Jeg vet hvordan det er selv. Jeg er en tobarnsfar som prøver å lage middag i den lille timen vi har etter skolen og før fotball- eller dansetrening. Det er dette jeg vil hjelpe til med.

Sjekk ut Hippievegchefens taco!

Chipotle linse og quinoa taco

1. Grovhakk tomat og hakk hvitløk, løk og fres alt i litt olje i en varm stekepanne med 2 tynne skiver lime. Det hele skal stekes til det får litt farge.

2. Tilsett chipotle, spisskummin, kokte linser og kokt quinoa. Stek det på høy varme, i 2-3 minutter.

3. Tilsett saften 1 lime, smak til med salt og søtt. Hvis du syns retten smaker mangler litt kropp kan 3-4 ss olivenolje tilsettes. Da forsterkes smaken.

Her er Christophers taco-quinoagryte. Foto: Christopher Gulliksen

Garlic spicy black bean

1. Hakk portobello i terninger. Finhakk løk og hvitløk. Kutt tynne skiver av lime. Fres alt i en varm stekepanne med litt olje.

2. Tilsett sorte bønner, laurbærblad, tørket chilli, tomatpuré og stek i 3 minutter på høy varme. Det hele skal stekes til det får litt farge.

3. Tilsett 2 dl øl og kok godt opp. Smak til med salt, limesaft og søtt.

Black bean-taco av Christopher Gulliksen. Foto: Christopher Gulliksen

Salsa de pina picante

1. Skjær ananas i skiver. Legg ananas og hele paprika i en bolle og bland godt med litt olivenolje.

2. Legg deretter over på et stekebrett og stek i ovn på 180grader i 15-20 min.

3. Legg den bakte paprika i en skål med plastfolie over i 5 min. Imens skrell skallet på ana-

nasen og hakk alle ingrediensene.

4. Ta paprika ut av skålen og skallet under rennende kaldt vann. Finhakk paprika

og bland med resten.

Christopher Gulliksen fra Rosenborg deler sine veganske oppskrifter på Instagram og Youtube, ikke for å være aktivist men for å spre matglede. Foto: Ina Sand Solli

Hurtig syltet løk

1. Kutt løken i tynne skiver

2. Tilsett alle ingrediensene i et syltetøyglass, rist godt, sett på lokk og sett i kjøleskapet i

minimum 30 minutter.

3. Smak. Er den for salt kan du skylle den og tilsette litt sukker

Pico de gallo

1. Alt hakkes og blandes godt sammen. Juster styrke, sødme og syrlighet etter smak.

Taco med vegansk rømme. Foto: Christopher Gulliksen

Vegansk rømme

1. Kjør alle ingrediensene i en «food processor».

2. Smak til med salt, sødme og syrlighet.